top of page

Nieuws | Lokerse Feesten 2022, PunkdagNu Punk in Drublic (enigszins) verteerd is mogen we reikhalzend beginnen uitkijken naar de punkdag van het beste stadsfestival van België in het mooie Lokeren. Ook een affiche waar ik al sinds 2020 op zit te wachten. Na een heerlijk dansbare versie in 2019 waar een van mijn all time favourites The Offspring mochten aantreden naast NOFX, de old school punkers van The Damned en natuurlijk ook bovenstaande SONS waren mijn tickets snel gekocht. Vorig jaar kon ik deze nog inruilen voor een bescheidenere corona-proof editie met Equal Idiots & diezelfde SONS, die zeer geslaagd was. (Mijn gebroken voet dankt jullie voor de stoelen!) Toch was het nog uitkijken naar de affiche die ze ons eind 2019 beloofden. Sum 41 zal er dan helaas niet bij zijn deze keer, met The Interrupters, Anti-Flag en jawel, SONS hebben ze afwisselende aflossing gevonden!


Anti-Flag


Om zo een toernee te rechtvaardigen maken ze ook nog steeds platen en met “20/20 Vision” gooiden ze onlangs zelfs een van hun betere bovenop de onmetelijke stapel releases die nog elke dag aangroeit. De plaat begint trouwens met een stukje speech van Donald Trump, wat meteen bewijst dat terechte razernij wat ons betreft nog steeds tot de standaarduitrusting van een béétje punkrocker behoort. Live staat Anti-Flag garant voor drie kwartier roepen en smijten, rondvliegende lichamen en vervaarlijke moshpits. Een beetje als een match van den Antwerp, maar dan met miraculeus coole rock’n roll.


(bron: Lokerse Feesten)


SONS

Wordt u al horendol van drie minuten SONS op de radio, dan moet u hen live eens ondergaan. Gooi een bloedend paard in een aquarium piranha’s die een maand vasten achter de kiezen hebben en fantaseer daar een soundtrack bij. Dat is SONS live. Hypernerveus kloppen en smijten, en net wanneer je in een lekker pogoritme zit steken ze nog een tandje bij zodat je struikelt over je eigen enthousiasme en dat van de dansvloerbuur.


(bron: Lokerse Feesten)


The Interrupters

The Interrupters live … Amerikaanse dokters waarschuwen al jaren dat mensen die vaak naar dit soort punkrockconcerten gaan jaren later lijden aan artritis aan elk lichaamsdeel dat beweegt. Sla die waarschuwing in de wind, vlieg met een grove borstel door de moshpit en geef Lokeren in augustus achteraf een maximum score op tripadvisor.be … Schrijf op : The Interrupters wordt hét geheim wapen van onze punkdag, maandag 8 augustus.


(bron: Lokerse Feesten)


Bad ReligionVeertig jaar rammen en toch niet het minste laagje sleet op, we hadden het pakweg Kajagoogoo of Culture Club wel eens willen zien doen. Die twee staan op een eindeloze lijst van bands die begonnen rond 1980 maar die na een paar jaren hitparadesucces al volledig doorroest bleken. Niets van dat alles bij Bad Religion.

Vier jaar na hun grote triomf in Lokeren komt Bad Religion terug met plaat nummer zoveel : “Age of unreason”, uitgebracht in troebele tijden waarin de jeugd meer dan ooit nood heeft aan punkgeweld om zich een weg te pogoën in deze vreemde wereld. Nee, we zien het Kajagoogoo en Culture Club écht niet doen.


(bron: Lokerse Feesten)

Flogging Molly


Enter Flogging Molly, een groep die van zodra ze een eerste maal een podium betraden punk van nieuw en broodnodig plasma voorzag. Wat zanger Dave King en zijn Amerikaans/Ierse maten wel deden : hun vrolijke en opzwepende folkpunk oppompen met stevige Oi! à la Cockney Rejects en co. Het gevolg kent u : u doorstaat geen concert van Flogging Molly zonder dat u zich zorgen maakt over uw bril of de vullingen in je hoektanden.


(bron: Lokerse Feesten)


maandag 8 augustus 2022, Grote Kaai (Lokeren)Commentaires


bottom of page