top of page

Nieuws | Leffingeleuren maakt eerste namen bekend



Die twee "Op en Tent" edities waren leuk, zeer leuk zelfs, maar kunnen toch niet tippen aan mijn favoriete zomerafsluiter, een volwaardig leffingeleuren! De eerste namen zijn bekend. Onbekend zeg je? Neem gerust de moeite om eens wat nummers te beluisteren en je zal zien dat er weer wat pareltjes tussen zitten. Bestel alvast je tickets aan early bird - tarief want er komen sowieso nog enkele kleppers bij. We zien elkaar in Leffinge in september?



Lees:

Na de twee “Op En Tent”-edities in de corona-jaren ’20 en ’21 zijn we uitermate verheugd om terug te keren naar de formule die tussen 2015 en 2019 prachtige edities opleverde, met hoogtepunten als Idles, Amyl and the Sniffers, Thurston Moore Group, The Soft Moon, Charlotte Adigéry, Rolling Blackouts Coastal Fever, Squid….


Leffingeleuren 2022 vindt plaats van vrijdag 9 september tot en met zondag 11 september, op de markt, in Zaal en Café De Zwerver en in en rond de kerk van Leffinge. Met concerten, dj’s, animatie en traditioneel ook een gevarieerde keuze aan lekker eten en diverse bars.


Als ontdekkingsfestival houden wij eraan om bands te programmeren die niet overal te zien zijn. De eerste reeks beantwoordt alvast volledig aan de verwachtingen:


Protomartyr, hailing from Detroit, één van Pitchfork’s favoriete postpunk bands


PROTOMARTYR (us) ) - vrijdag

Na vier platen waarop Protomartyr op gevatte doch gitzwarte wijze de angst en de woede in de Amerikaanse maatschappij wist te vatten slaagden ze er op hun vijfde plaat ‘Ultimate Succes Today’ in om met een weidsere sound te komen, door de toevoeging van cello, sax, klarinet en samenwerking met o.a. Kelley Deal (The Breeders). Vooral zanger Joe Casey weet met zijn uitstekende observaties en ambitieuze teksten de tijdsgeest te vatten, iets wat tegengesteld lijkt aan zijn zwalpende live-performance (maar schijn bedriegt).The Guardian heeft het over: “the Detroit post-punks are the soundtrack of an uncertain future”.

Na drie sterke platen op kleinere labels en een gestage opmars langs concertpodia in de US, de UK en Europa wist de band na zijn eerste Domino release ‘Relatives in Descent’ serieuze potten te breken en een reputatie te vestigen als misschien wel de spannendste en origineelste band in het drukbevolkte postpunk segment. Een band die op het podium altijd een verpletterende indruk nalaat.

Voor Fans van Bambara, Nick Cave, The Fall, Iceage, Fontaines DC…


Cola, ontstaan uit de assen van Ought, brengen in mei hun debuutplaat uit


OLA (can) - vrijdag

Met Cola hebben de voormalige Ought-leden Tim Darcy en Ben Stidworthy een nieuwe band die op 20 mei een eerste LP uitbrengt, ‘Deep in View’. Derde lid is U.S. Girls/The Weather Station drummer Evan Cartwright. Waar Ought nog zwaar schatplichtig was aan de postpunk en zelfs new wave traditie neigt Cola net zo goed richting de 90ies, met o.a. Sebadoh als referentie. De reeds geloste songs doen het beste vermoeden voor het debuut van deze Canadezen.

Voor fans van Ought, Sebadoh,…


Lebanon Hanover, het Duits-Brits duo dat al enige jaren furore maakt in new wave/darkwave land


Lebanon Hanover ontstond in 2010 na een ontmoeting tussen de Berlijnse artieste Larissa Georgiou en William Maybellin, uit Newcastle. Allebei waren ze bezeten door de postpunk van de jaren 80 en dat wordt weerspiegeld in de gespannen, minimale darkwave van platen als ‘Tomb For Two’ met culthit ‘Gallow’s Dance’ of ‘Let Them Be Alien’. Zelden klinkt dit soort donkere eighties-synthpoprevival uitgepuurder dan wat Lebanon Hanover ons voorschotelt in hun Frans-/Duitstalige oeuvre. Ijl, kil en wereldvreemd: het zijn de woorden die de muziek van het duo nog het best beschrijven. Hun jongste plaat ‘Sci-Fi Sky’ dateert uit 2020


Meridian Brothers, Colombia’s beste exportproduct


Meridian Brothers is een experimentele band uit Colombia wiens concerten onvermijdelijk uitmonden in één grote danspartij. De muziek is bijna niet te omschrijven; het is een combinatie van elektronische en organische instrumenten met elementen van Latin rock, cumbia, reggaeton en een flinke scheut psychedelica. Met een ongeëvenaard gevoel voor ritmiek en de nodige humor zorgt dit voor een soort Zappa-achtige trip en vormt de band een heel nieuw genre op zichzelf. Oprichter Eblis Álvarez schrijft, arrangeert, produceert, zingt en speelt alles zelf op de albums. Wanneer Meridian Brothers live optreden, staan er echter een heleboel muzikanten aan Álvarez’ zijde. Wie al eens wil proeven kunnen we hun Bolier Room sessie ten warmste aanbevelen (https://www.youtube.com/watch?v=eeB0m7G7Jmg).


Clamm, 4 jaar na Amyl and the Sniffers een nieuwe Australische punksensatie op ons podium


Explosief en politiek getint punktrio uit Melbourne dat op hun debuut ‘Beseech Me’ thema’s als geweld, materialisme, mentale gezondheid en de algemene toestand in het hedendaagse Australië behandelt. Past perfect in de Australische punktraditie met Comsic Psychos, Eddy Current Suppression Ring, Amyl And The Sniffers, Total Control, Civic,…


Donderdag 14 April om 10u00 start de verkoop van de Early Bird weekend tickets. Die kosten 59 euro, alle transactie-kosten zijn inbegrepen.


Vrijdag 9 tem zondag 11 september, Leffinge (Middelkerke)



コメント


bottom of page