top of page

Nieuws | Kessel Zoo - Gratis festival van JH SOJO


Ten tijden van economische crisis klinken de woorden ‘gratis’, ‘live’ en ‘festival’ in één zin als een godsgeschenk. Als onder live dan een interessante mix van zowel grunge en metal tot hiphop én jazz én slam poetry EN techno verstaan wordt, tjaaaa… Dan verandert het grondgebied van JH SOJO effe in de hemel op 10 september voor Kessel Zoo.

Een atypisch jeugdhuis met een hart voor eenzame zielen waar van alles gebeurt; van DIY-projecten tot mogelijkheid tot het behalen van een certificaat als geluidstechnicus en vaste waarde in de lokale dub en goa scene. Cultuur wordt hier hoog in ’t vaandel gewapperd en de organisatoren weten telkens voor aangename avonden te zorgen. Voor zij die erbij waren op Praimfaya, jullie mogen de bar even hoog leggen want het is dezelfde organisatie én de line-up voor Kessel Zoo ziet er ziek goed uit.


Met een live stage waar FAAR. en GAMMA RAVE het elektronische luik op zich zullen nemen, verwacht dus funky stuff, nu-jazz, hip-hop vibes gemixt met wat grunge en rock ’n roll ending with a drum&bass climax. Veelbelovend en vernieuwend want het is gedurft om deze genres te mixen met de andere acts — what we love about this event tbh. Als bands staan Stucker en Aufhebung op het programma. Er worden brokken aangekondigd door die eerste die de ‘90s gaan doen herleven. Dus als we dan sirenes horen in de verte, dan weten we dat ’t goed zat. Met influences zoals The Strokes, Interpol en Arctic Monkeys gaan we misschien best onze flannel shirts bovenhalen en van het dak springen ofso? Allee, da zien we dan wel. Aufhebung heeft - denk ik - geen intro meer nodig. Van hun optreden op Praimfaya onthield ik vooral steenharde gitaren die prachtig hand in hand gingen met de synths. Voor deze acts dus ook zeker die dansschoenen aanhouden en like always - die nekspieren gaan goed loskomen.


Next, er zal ook een Beatcyclette aanwezig zijn. Een bakfiets met speakers (aaaah) waar lokale ruwe diamanten bars gaan komen spitten - COI is van de partij, gasten! Slam poetry, kleinkunst, pianisten,… de line-up hierover blijft een beetje on the low maar ook hier denk ik dat je cultuurbatterij zwaar opgeladen zal worden.


De DJ-booth moet natuurlijk ook vernoemd worden, want zonder goeie dj geen goei feestje. Voor elk soort ziel zal hier wel een genre passeren dat ze kunnen smaken. Van dub, hip-hop tot reggea ook techno en zelfs balkan staan in de wachtrij. Voor wie nu al zo iets heeft van “shit, ik ga nie weten naar wa kijken”, ik snap het volledig. Tegen het einde van de avond gaat DJ Algemene Fons musicduty op zich nemen en de inhouse MC gaat alles aan elkaar breien. Misschien dus hier eindigen?


Kessel Zoo is voor alle leeftijden trouwens, dus breng de kinderen mee en leer ze wat de echte goeie dingen van’t leven zijn. Een lunchpakketje is niet nodig want als er eten wordt voorzien, gaat dat hémels zijn. En als dit u niet dat allerlaatste duwtje gegeven heeft om te komen, dan weet ik het ook niet meer. Alleen dat ge een plezante avond gaat missen. FOMO? We zien ons in JH SOJO!


zaterdag 10 september 2022, JC SOJO (Leuven, BE)Commentaires


bottom of page