top of page

Nieuws | Into the void - Line-up compleet


Na een succesvolle eerste editie van Into the Void in Rockcity Eindhoven kan een tweede editie natuurlijk niet uitblijven. Op 24 februari 2024 zal de Effenaar opnieuw worden ondergedompeld in een moeras van stoner, sludge en doom. Eén van de bands die daarbij garant staat voor een flinke portie interactie met het publiek is de band die door Josh Homme 'de beste band ter wereld' wordt genoemd. Dan hebben we het natuurlijk over Truckfighters. Overal waar deze Zweden op het podium staan, verandert de zaal in een groot stonerfeest.


Het Franse Mars Red Sky heeft inmiddels een trouwe schare fans opgebouwd met hun unieke sound van psychedelische stonerdoom met etherische vocalen. Meer psychedelische rock die zich moeilijk in een hokje laat stoppen is er van Rrrags, het Belgisch/Brabantse Rocktrio. De Zweden van Skraeckoedlan laten zich inspireren door de oneindigheid van het heelal, het laat zich raden hoe dat klinkt. De Italianen van Black Rainbows borduren verder op de desert scene die we kennen van bands als Fu Manchu en Kyuss.


Uit Zweden komt GAUPA, dat het best omschreven kan worden als Karma to Burn met Björk op zang. Deze op zijn zachtst gezegd verrassende combinatie zorgt voor bijzonder sferische stonermetal. De Italianen van 1782 tappen uit een heel ander vaatje. Een doomvaatje om precies te zijn. De band viel al op met hun gruizige debuuttrack 'She Was A Witch" en bracht eerder dit jaar het album “Clamor Luciferi” uit, wat zoveel betekent als 'schreeuw van de duivel'.


Bij Into the Void horen natuurlijk loodzware riffs in de stijl van de naamgever van het festival. Daarvoor zorgen het Oostenrijkse Endonomos, het Friese Ter Ziele, de Groningers van Onhou en de Grieken van Acid Mammoth.


De headliner voor Into The Void is niemand minder dan Graveyard! Deze Zweden zullen ons voorbij het waarneembare universum knallen!


Een mooi internationaal gevarieerd gezelschap van in totaal 12 bands zullen optreden op 24 februari 2024 in de Effenaar


(bron: Into the Void)


Zaterdag 24 februari, Effenaar, Eindhoven



bottom of page