top of page

Nieuws | Het is bijna tijd voor Submit Fest 2022!


Na drie jaar wachten en meerdere keren moeten verschuiven, gaat het dan toch eindelijk gebeuren; Submit Fest 2022 komt eraan! Met nog minder dan drie weken te gaan zijn zowel de bands als crew helemaal klaar voor de langverwachte vierde editie van Submit Fest. Tijd om al die opgebouwde lockdown energie eruit te moshen met een (progressieve) metalcore /alternative metal line-up die bestaat uit InVisions (UK), Cold Night For Alligators (DK), Exist Immortal (UK), Another Now (NL), Changing Tides (NL), Reformist (NL) en Mountain Eye (NL). Submit Fest 2022 vindt plaats op zaterdag 28 mei 2022 in Baroeg, Rotterdam.


Tickets voor Submit Fest 2022 kosten 19 euro (incl.) in de voorverkoop via de website Baroeg. Aan de deur (mits beschikbaar) zijn de tickets 20 euro (incl).


InVisions (UK, metalcore) InVisions keert terug naar Submit Fest als headliner! De band heeft sinds hun formatie in 2016 flink indruk gemaakt, niet alleen met albums als Never Nothing en Between You & Me, maar ook met hun ijzersterke live shows, waaronder de show op Submit Fest in 2019. Met het nieuwe album Deadlock doet de band daar nog een schep bovenop. Op Deadlock staan keiharde tracks als Annihilation, D V P E en The 669 die door zowel pers als fans goed ontvangen zijn. Agressieve en soms melodische metalcore, gevuld met brute breakdowns en catchy hooks. Live vertaalt zich dit gegarandeerd in een goed portie headbangen en een flinke moshpit.


Cold Night For Alligators (DK, progressive metal) Cold Night For Alligators is een vooruitstrevende progressieve metalband uit Kopenhagen. De band is geen onbekende meer in het genre dankzij hun innovatieve, eigen sound en energieke live shows. Verwacht van Cold Night For Alligators technische progressieve/alternatieve metal van hoge kwaliteit, zoals te horen op knallers als Black Swan, Canaille of het nieuwere Water en Behind Curtains. Dit is een band die je zeker niet mag missen!



Exist Immortal (UK, progressive metal) De uit Londen afkomstige prog metallers van Exist Immortal waren al te zien tijdens de eerste editie van Submit Fest in 2017. Na in 2020 Act One: Rebirth te hebben uitgebracht, kwam vorig jaar Act Two: Gold en Act Three: Water uit via Seek & Strike, met daarop vette tracks als Come Alive, Gold en Dive. Verwacht een sterke show vol technische en monsterlijke riffs, intense grooves, melodische en epische soundscapes.



Another Now (NL, progressive metalcore) Het is inmiddels al meer dan 2 jaar geleden dat metalcore band Another Now op het Submit Fest podium stond als talentband. Toen ondervonden we al dat Another Now een breed publiek weet aan te spreken met hun unieke sound en energieke set. Na verschillende singles zoals Program, volgde vorig jaar de release van hun debuutalbum OMNI. Een ijzersterk debuut van internationaal niveau met brute tracks als Parallax, Trojan en Cascade. Verwacht een keiharde set vol dikke en technische riffs, meedogenloze en melodische vocals, brute breakdowns en een metalcore sound met een progressief randje die je tijdens elk nummer weet te verrassen.



Changing Tides (NL, metalcore/deathcore) Changing Tides haalt in hun muziek voornamelijk inspiratie en elementen naar voren uit zowel het metalcore als het deathcore genre. Met een gebalanceerde combinatie van stevige riffs en diepe breakdowns weten ze het publiek altijd in beweging te brengen. Op 6 mei komt hun debuutalbum Impair The Vision uit en hoe de nieuwe nummers live klinken, hoor je op Submit Fest 2022!



Reformist (NL, progressieve metalcore) Reformist brengt een moderne mix van metal, geïnspireerd door bands als Whitechapel, Novelists, Humanity’s Last Breath, Periphery en Meshuggah. Vorig jaar bracht de band hun debuut EP Reform, Rebuild uit; muzikaal een technisch sterk, dynamisch en goed ontvangen debuut. Vol vette grooves, brute riffs, duistere grunts afgewisseld met clean vocalen en bangers die je live ongetwijfeld keihard wegblazen!



Mountain Eye (NL, alternative metal/nu-metal) Wat betekent het om mens te zijn? Moeten we betere versies van onszelf worden? Waarom zit de mensheid vast in oude patronen? Met hun single Synopsis neemt Mountain Eye deze thema's onder de loep. De band heeft het geluid van bands als Korn, Slipknot en Linkin Park omgevormd tot een sound die past bij dit decennium. Met de nieuwe single IME op zak is de band helemaal klaar om Submit Fest te openen!



Submit Fest Submit Fest is het indoor festival met de beste ‘up and coming’ en ‘breaking through’ metal acts van regionale, nationale en internationale bodem. Na drie succesvolle edities in 2017, 2018 en 2019 keert Submit Fest in 2022 weer terug met een editie die zich richt op progressive metal, metalcore en alternative metal. Submit – Supporting the scene together

Tickets en info zaterdag 28 mei 2022 Baroeg, Rotterdam



bottom of page