top of page

Nieuws | Headache Music Fest 2022: eerste editie!Dat België een landje is rijk aan festivals is alom gekend. Van meerdaagse mega evenementen tot kleinschalige ééndagsgebeurtenissen, we hebben het allemaal.


Voeg aan deze laatste nu het GRATIS Headache Music Fest toe, een organisatie van Headache Music Agency met de partners van Stad Wervik en vzw Thurisaz, op de site van Oosthove (Wervik).


De lineup? Een mooie selectie aan fijne (West-)Vlaamse bands, met

  • Ka'una: nieuw postmetalproject met leden van Thurisaz en The RG's

  • Quails: instrumentale prog rock/metal

  • The Curse Of Milhaven: brutale death metal met core-invloeden

  • Atomic Vulture: instrumentale stoner/fuzz/space rock

  • DJ Headache sluit de avond passend en luid af

Geen metal festival zonder foo & booze & merch natuurlijk. Er wordt die dag veel aandacht besteed aan het volledige gamma van HMA-bands die allemaal uitgebreid de kans krijgen om (naast de livemuziek) ook hun merchandise te verkopen. De samenwerking met vzw Ondergrond (deze vzw steunt metalbands door verkoop van muziek, merch, organiseren van workshops, het uitzenden van een podcast, etc) staat garant voor een uitgebreid muzikaal gamma van bands uit de sector (Zuid-)West-Vlaanderen.


Info

zaterdag 27 augustus 2022, Oosthove (Wervik)


Over HMA HEADACHE MUSIC AGENCY werd in 2018 opgericht vanuit het DIY-gedachtengoed met als absolute doel het aanbieden van een semiprofessioneel platform aan kwaliteitsvolle bands, waarbij HMA deze bands promoot bij talrijke organisatoren van festivals en concertclubs/cafés en waarbij gezocht wordt naar betere kansen en mogelijkheden, dit zowel in het binnen- als buitenland.

De focus van HMA ligt op bands die het stevigere muzikaal werk afleveren, zijnde metal (post metal, death metal, atmospheric metal, …), post rock, noise rock, post punk, prog rock, sludge, stoner, etc…

Ons kleine Belgenland beschikt over tal van bands die eerder onder de radar opereren en die er zeker in slagen om hoogstaand kwalitatief muziekmateriaal te produceren. Het bereiken van een breder publiek is echter geen sinecure. Het muzikale landschap wordt grotendeels door een aantal heel grote spelers bepaald en kleinere (unsigned) bands moeten vaak een ongelijke strijd leveren.

Sinds de oprichting kon HMA reeds optredens versieren in België, Nederland, Frankrijk en Turkije. Ook slaagde HMA er in om contacten te leggen met het management en boekingskantoren van buitenlandse acts die onder invloed van HMA ook in België een (eventuele extra) show konden bekomen. (Bron: HMA)

bottom of page