top of page

Nieuws | Gent Jazz 2024 - Line-up compleet.Persbericht

Gisteren was het International Jazz Day, een dag om de rijke wereld van jazzmuziek te vieren! Om deze dag nog specialer te maken, delen we met trots de laatste namen voor Gent Jazz 2024. We zetten ook enkele artiesten die hun komst al bevestigden in de spotlight: van internationale jazzkleppers tot rijzende sterren.


Elf nieuwe namen: Belgisch talent troef

Met nog eens 11 nieuwe namen, klokt Gent Jazz deze zomer af op 89 artiesten. Het belooft een rijke muzikale ontdekkingsreis te worden. Zo ook op 10 juli, met drie nieuwkomers op de Garden Stage: de poëtische Johannes Is Zijn Naam (het Nederlandstalige electroproject van Johannes Verschaeve – The Van Jets), het Italiaanse jazztrio Supermarket en pianist Orson Claeys. Op 14 juli sluit de Belgisch-Boliviaanse Susobrino aan bij een line-up die bol staat van de Latijns-Amerikaanse invloeden. Een dag later zorgt het trio SUWI voor 'viby music' op de Garden Stage.


Op 17 juli is het dan de beurt aan het Leuvense Alpacas Collective en op 19 juli brengt Cesar Quinn een intrigerende mix van psychedelische postpunk, space jazz en triphop. Op 20 juli ontdek je op de Garden Stage tot slot het Brusselse jazztrio Don Kapot, Benelux jazzkwartet Sonic Hug - het kwartet van de Nederlandse bassiste Louise van den Heuvel, pianiste en zangeres Oriana Ikomo en de knotsgekke improv band De Snoepfabriek. Tijd om door het volledige programma te scrollen en je favoriete festivaldagen in je agenda te zetten!


(Bron: Gent Jazz)


Van 5 tot 20 juli 2024, Bijlokesite (Gent, BE)Comentarios


bottom of page