top of page

Nieuws | Gent Jazz 2024 - Drie Nieuwe Festivaldagen én Dertien Extra Namen
Met drie nieuwe festivaldagen en dertien extra namen, raakt het programma van Gent Jazz steeds verder ingekleurd. De Bijlokesite maakt zich klaar voor de komst van iconen zoals Rodrigo y Gabriela, Luz Casal en Eliades Ochoa (Star of Buena Vista Social Club) alsook jong geweld zoals Sofiane Pamart, Birdy en Laufey. Ook Asaf Avidan, Erik Truffaz, Gabriel Ríos, Cimafunk, Stef Kamil Carlens, Marco Mezquida Trio en Gabi Hartmann vervoegen de line-up van Gent Jazz! 

Nieuwe festivaldagen met Sofiane Pamart, Laufey, Birdy en Rodrigo y Gabriela op 10, 13 en 14 juli.

 

Sofiane Pamart, de 'rebel pianist of France’, toont ons op 10 juli waarom hij in recordtijd een van de meest gestreamde klassieke muzikanten ter wereld werd. Naast zijn eigen neoklassieke composities zijn er ook tal van samenwerkingen zoals met Arno (op Vivre) en rappers uit Frankrijk en België. Het Franse fenomeen ontroert met vloeiend pianospel dat zowel hiphop, Chopin, jazz, poëzie als avontuur aanraakt. Diezelfde dag verkent singer-songwriter Asaf Avidan alle kleuren van zijn stemgeluid tijdens een soloset vol intieme en gelaagde serenades.


Op 13 juli staat de line-up bol van betoverend zangtalent, met Birdy en Laufey als headliners. Ook 15 jaar na haar doorbraak blijft het uitkijken naar Birdy’s breekbare klassiekers en nieuwe, uptempo nummers vanop jongste worp 'Portraits’. Singer-songwriter Laufey was in 2022 de meest gestreamde jazzartiest op Spotify en sleepte onlangs een Grammy-nominatie in de wacht voor haar dromerige jazzalbum 'Bewitched’.


Headliner van dienst op 14 juli is het Mexicaanse gitaarduo Rodrigo y Gabriela. Met hun mix van klassiek, flamenco en rock staan ze live keer op keer garant voor een uitgelaten publiek en lokale temperatuurstijgingen. Ook de waanzinnig populaire Afro-Cubaanse funk van Cimafunk en de Cubaanse folk van meestergitarist en zanger Eliades Ochoa (Buena Vista Social Club) vallen die zondag als een warme gloed over de Bijlokesite heen.


Gent Jazz pakt dit jaar uit met een opvallend campagnebeeld: drie jazz-o-nauten staan klaar voor een reis doorheen de buitengewone klanken en kleuren van livemuziek. Het festival benadrukt daarmee de avontuurlijke en nieuwsgierige aard van haar artiesten, bezoekers en partners. Jazzliefhebbers zien er ook een knipoog in naar het werk van Reid Miles, grafisch vormgever bij Blue Note Records in de jaren 50 en 60, een van de belangrijkste periodes in de jazzgeschiedenis. Het beeld is daarmee, net zoals de line-up, een ode aan zowel de rijke tradities als de voortdurende vernieuwing die inherent zijn aan jazzmuziek.


Tickets voor de nieuwe festivaldagen op 10, 13 en 14 juli zijn meteen te koop via www.gentjazz.com. Tickets voor de eerder aangekondigde dagen met Diana Krall (5.07), Jamie Cullum (8.07), Potter & Mehldau Quartet (11.07), Patrick Bruel (17.07) en AIR (18 & 19.07 sold out) zijn reeds in verkoop.


(Bron: Gent Jazz)


Van 5 tot 20 juli 2024, Bijlokesite (Gent, BE)


コメント


bottom of page