top of page

Nieuws | Gent Jazz 2023: 13 nieuwe namen!- Persbericht -


Na de warme ontvangst van de eerste namen en een succesvolle start van de ticketverkoop zet Gent Jazz de positieve vibe verder met dertien nieuwe namen. Jazzlegende Herbie Hancock sluit het festival af terwijl componisten Nils Frahm en Ludovico Einaudi na een reeks uitverkochte concerten een nieuwe kans bieden aan hun fans. Op de Garden Stage viert het label W.E.R.F. zijn dertigste verjaardag met het beste wat de Belgische underground te bieden heeft en Arooj Aftab tekent nu al voor een van de meest beklijvende concerten van de zomer.


Op 7 juli vertoeven Joe Bonamassa en Marcus Miller in goed gezelschap met Gentse oerartiest Roland Van Campenhout. Een thuismatch voor de gevierde sound magician die hij - laat ons eerlijk zijn - nu al gewonnen heeft. Al meer dan vijftig jaar weet Roland mensen mee te nemen in mysterieuze muzikale landschappen, bezaaid met oerwouden aan invloeden - diepgeworteld in blues en folk maar ook jazz via zijn vader en grootvader, psychedelica en een goeie scheut storytelling waar de beatniks jaloers op zouden zijn. Tickets voor kleppers als Norah Jones, Mavis Staples en de jonge revelatie Laufey vlogen in no time de deur uit.

De gelukkigen met een ticket kunnen op 8 juli nog een extra ontdekking doen; de Oegandese artiest Jon Muq vervolledigt het programma op het hoofdpodium.

Ook bij Ludovico Einaudi, die op 9 juli de main stage afsluit, kan het wel eens héél snel gaan. Vorig jaar verkocht de Italiaanse minimalistische pianist in recordtempo drie zalen in Brussel, Gent en Antwerpen uit. Wie ernaast greep, krijgt nu een tweede kans om hem aan het werk te zien. De grootmeester wordt voorgegaan door Arooj Aftab die met 'Vulture Prince’ een van de meest bejubelde en beklijvende doorbraakplaten van 2021 afleverde.

Op 11 juli vervolledigt Hooverphonic de programmatie van het hoofdpodium. De groep - met Geike Arnaert - zal naast hun classics ook nieuw werk - dansbaar en nineties - meenemen naar Gent Jazz.

De Duitse ambient componist / pianist Nils Frahm tekent present op 13 juli. Hij brengt - zoals altijd - een half podium aan synthesizers mee om op zijn eentje een niet te missen, waanzinnige trip te creëren.

Op 14 juli krijgen Branford Marsalis en Lara Rosseel gezelschap van Julian Lage Trio - het trio rond de wondergitarist die op zijn twaalfde (!) mocht optreden op de Grammy’s - en de Amerikaanse saxofoniste Lakecia Benjamin die haar nieuwe plaat 'Phoenix’ komt voorstellen.

Het festival wordt op 15 juli afgesloten door niemand minder dan jazzlegende Herbie Hancock. Hij begon zijn carrière in de jaren zestig bij Miles Davis en werd al snel als revolutionair gezien. Zijn echte revolutie begon echter pas in de jaren zeventig met zijn fusion jazz waarmee hij miljoenen mensen wist te bereiken. Herbie Hancock is trouwens nooit gestopt met baanbrekend zijn. Dat zal hij met plezier bewijzen op de laatste avond van Gent Jazz. Deze rist aan klinkende namen sluiten we af met een knaller van eigen bodem. Zoals eerder aangekondigd, vieren we deze editie de terugkeer van de Garden Stage, die broeierige plek voor experiment.

En extra speciaal wordt het op 6 juli wanneer W.E.R.F. records er 30 kaarsjes mag uitblazen. Hiervoor brengen ze een fijne selectie artiesten mee met Uma Chine, SPOOK, MDCIII en VENTILATEUR die symbool staan voor de open geest en constante zoektocht om zichzelf te vernieuwen, wat het label anno 2023 typeert. Kom dat zelf vieren, zien en voelen tijdens de W.E.R.F. Label Night!


Tickets voor de nieuw aangekondigde dagen gaan in verkoop op vrijdag 17 maart om 11u via deze link. . Tickets voor de eerder aangekondigde dagen zijn al in verkoop. Op de website is ook meer informatie te vinden over alle artiesten. Er zijn geen meerdagenpassen mogelijk voor komende editie van Gent Jazz, behalve voor de dag van Branford Marsalis Quartet (14.07) en Herbie Hancock (15.07).
Комментарии


bottom of page