top of page

Nieuws | Dutch Doom Days XX


Dit jaar is het al de twintigste editie van Europa's langslopende doom festival. Zoals elk jaar pakken ze in Rotterdam uit met een resem bekende en minder bekende namen.


-- Persbericht

Met enige trots presenteren we Saturnus als headliner. De Deense band heeft een roerige tijd achter de rug met de nodige veranderingen in de bezetting. Eigenlijk hebben we nu ook te maken met een internationale band. Dat de band weer op oorlogssterkte is, komen ze in Baroeg bewijzen. Er komen vast en zeker de nodige klassiekers langs.


Esoteric komt met Saturnus mee en deze Britse band heeft eigenlijk helemaal geen verdere introductie nodig. Grensverleggend en innovatief zijn steekwoorden die prima bij dit gezelschap passen. Om niet te vergeten dat zij tot de grondleggers van de funeral doom horen. En nog steeds zit Esoteric fier op die troon.


Poema Arcanvs hadden we oorspronkelijk ook geboekt voor de 2020 editie. Nu lukt het wel om de Chileense doom/death metalband op de planken te krijgen. In 2020 verschijnt wel het zesde album van de band. “Stardust Solitude” is een magnifieke plaat waarop we een gedreven viertal horen.


Het Mexicaanse Majestic Downfall stond eigenlijk gepland voor de 2020 editie. Door Corona ging dat niet door. In 2021 lukte het ook nog niet om ze te laten komen. Geduld is een schone zaak en we hebben gewoon geregeld dat deze fantastische doom/death act nu wel komt. In 2016 was de band al eens te gast in Baroeg en met het geweldige laatste album “Aorta” zien we ze graag terug op Dutch Doom Days.


Het Chileense vijftal Mourners Lament vormt samen met Majestic Downfall een package en ook zij komen nu dus gewoon ook naar Baroeg. Met het debuut album “We All Be Given” (in Europa door Hammerheart uitgebracht) maken de heren een goede indruk. Melodieuze doom/death zoals wij dat graag horen.


Het is een tijdje stil geweest rond het Zweedse When Nothing Remains, maar de band heeft een deal gesloten met Metal Age Productions. Dit label brengt het nieuwe album uit en zal ook de eerste drie platen opnieuw uitbrengen. Goed nieuws, want de melodieuze doom/death van When Nothing Remains is te gek.


Monolithe uit Parijs heeft twee keer eerder in Baroeg gestaan, waaronder op Dutch Doom Days in 2016. Beide keren lieten de Fransen een verpletterende indruk achter. Nu het negende album “Kosmodrom” uit is, wilden wij ze graag weer terughalen naar Rotterdam. Monolithe is voor ons de perfect afsluiter van de 20e editie van Dutch Doom Days.


Heavy Lord bestaan die nog? We horen het u denken. Nadat de band in 2012 de handdoek in de ring heeft gegooid, stroomt het bloed waar het niet gaan kan. De band uit Hellevoetsludge is weer actief. Geslonken tot trio, maar dat maakt het niet minder heftig. De heren staan te trappelen om hun vette sound de zaal in te slingeren.


Akelei is geen onbekende voor Baroeg en Dutch Doom Days. Het gezelschap maakt met hun sfeervolle, emotioneel geladen doom enorme indruk. Dat ze de Nederlandstalige teksten gebruiken is ook wel bijzonder. In 2021 verschijnt de nieuwste EP “Een van ons”. Een goede reden om Akelei opnieuw uit te nodigen.


Zaterdag 5 november Dutch Doom Days XX Saturnus (DK doom/death) Esoteric (UK funeral doom) Poema Arcanvs (CL doom/death) Majestic Downfall (MX doom/death) Mourners Lament (CL doom/death) When Nothing Remains (SE doom/death) Vvk € 19,00. Entree € 20,00. Zaal open 13.00 uur.


Zondag 6 november Dutch Doom Days XX Monolithe (FR doom/death) Heavy Lord (NL sludge doom) Akelei (NL doom/death) Vvk € 19,00. Entree € 20,00. Zaal open 13.00 uur.

DDD combitickets: vvk € 34,00. Entree € 35,00.


5 en 6 november, Baroeg, RotterdamComments


bottom of page