top of page

Nieuws | dunk!festival 2022: must see, pt.3Optredens en festivals. Een jaar geleden was dat nog een ver-van-mijn-bedshow. Toen hoorde ik ook voor het eerst de naam ‘dunk!’ (ja, van de platen uiteraard!) met daar bijkomend ‘dunk!festival’. Een festival in het Oost-Vlaamse Zottegem waar post rock/metal toch wel behoorlijk centraal staan. Vorig jaar, midden covid tijden, ging dan een online editie door. Voor mij een eerste kennismaking met dunk!festival. Met andere woorden; een paar dagen dat ik aan m’n laptop vastgekluisterd zat omdat ik zoveel mogelijk concerten wilde ‘zien’. Een schot in de roos! Sindsdien al dromend over de volgende editie.


Binnen een paar dagen is het dus zover. Na de online editie van vorig jaar kunnen we nu terug massaal richting Oost-Vlaanderen trekken. Niet Zottegem, maar wel Gent is dit jaar de plaats waar dit driedaagse festival zal doorgaan. Namelijk in De Vooruit. Toen ik gevraagd werd om met BIR als mediapartner dit festival bij te wonen, twijfelde ik niet.

Daarom zet ik graag even mijn 'must-sees' op een rij!Bruit ≤ | donderdag 26 mei, 16u00-16u40, balzaal

Een band die m'n collega John ook al aanraadde. Bruit ≤. Ik leerde hen vorig jaar kennen tijdens de online editie van dunk!festival. Nu krijg ik éindelijk de mogelijkheid om dit Franse viertal live te horen en zien spelen. Post metal op z’n best. Na m'n eerdere gemiste kans in Rijsel enkele maanden geleden laat ik deze kans niet schieten!
Astodan | donderdag 26 mei, 20u05-20u50, balzaal Dat ik behoorlijk teleurgesteld was toen Astodan hun albumreleaseshow in Mechelen enkele weken geleden niet kon doorgaan. Gelukkig moet ik niet lang meer wachten voor ik hun album ‘Relocate’ live kan horen. Een knap staaltje post-rock van Belgische makelij.

Ik blijf toch telkens verbaasd over hoeveel muzikaal talent ons kleine landje bezit.
Lethvm | vrijdag 27 mei, 22u15-23u00, domzaal Toen ik anderhalf jaar geleden me wat begon te verdiepen in wereld van metalmuziek was Lethvum één van de eerste bands die me aangeraden werd. Ik weet nog dat ik na de eerste luisterbeurt meteen hun tweede album 'Acedia' bestelde. Een mix van post, doom, sludge, death,... Naar mijn mening een perfecte blend die uitstekend werkt!

Zeker en vast een aanrader!
The Ocean | vrijdag 27 mei, 23u30-00u45, concertzaal Wanneer het gaat over The Ocean merk ik dat de meningen vaak verdeeld zijn. The Ocean is een muziek collectief uit Duitsland. Progressieve post metal op een nieuw niveau die me toch wel telkens blijft verbazen. Ik ben liefhebber!
Skemer | zaterdag 28 mei, 20u00-20u40, domzaal Een reden waarom ik zo van dunk!festival hou is omdat ze steeds ruimte maken voor het experimentelere . Muziek die je onmogelijk in een vakje kunt duwen maar zo uniek is én nog eens goed klinkt. Dat is het geval bij Skemer. Een samenwerking tussen Kim Peers en Mathieu Vandekerckhove. Ik ben zelf erg benieuwd!
Eleanora | zaterdag 28 mei, 22u15-23u00, domzaal Als ik post, black en sludge metal in m'n muzikale blender gooi komt daar een geluid uit die best lijkt op wat Eleanora produceert. Alweer zo'n topper van eigen (BE) bodem.

Een dynamiek die je gewoon live moet gezien hebben!

Ik kijk er alvast erg naar uit om ze terug te zien!


Comments


bottom of page