top of page

Nieuws | Down The Hill - Which Mountain?



Boodschap voor het algemeen welzijn; Down The Hill 2024 is up and running out of tickets! Dit jaar is er wéeral een knaller van een line-up, hier een kleine opsomming van wat er op mijn radar staat.


The Crazy World of Arthur Brown

Een term in de wereld van showbusiness, zeker in de niche van de Psychedelic Rock movement. Zoek dit op en je krijgt bandnamen zoals The Who en The Doors komen in de lijst van vind-je-misschien-ook-leuk. Voornamelijk furore gemaakt in de sixties en seventies met te gekke shows, onder andere deze, ik quote;


"Brown quickly earned a reputation for outlandish performances, which included the use of a burning metal helmet, that led to occasional mishaps, such as during an early appearance at the Windsor Festival in 1967, where he wore a colander on his head soaked in methanol. The fuel poured over his head by accident caught fire; a bystander doused the flames by pouring beer on Brown's head, preventing any serious injury."


Deze mannen gaan hoogstwaarschijnlijk voor veel kiekenvel zorgen.


Desmond Dandies

Remember die band die werd aangekondigd door JH EXPO in Sint-Truiden met de woorden; "Tarantino kan nummers van hun gebruiken voor zijn films". Nu staan ze dit jaar op Down The Hill. Het is een hele fijne verrassing om deze band op de affiche te zien verschijnen. Ik ben er alvast hélemaal klaar voor om Thurman-stijl te jiven of schuifelen op hun dirty, groovy basslines.


RRRAGS

De Goden der Rock komen ons nog eens verblijden met hemelse (of helse?) gitaarriffs. Ze hebben een nieuw album, RRRAGS MUNDI, uit en dat moet natuurlijk verder de wijde wereld in gestuurd worden. Ik ben benieuwd om ze op een festival-podium bezig te zien! Hou je klaar dus voor lange solo's en een klassieke psych-sound, voor de echte liefhebbers.


CRANC

Ook dit jaar verrast de organisatie met wat interessante keuzes, zoals CRANC. De basis voor dit duo ligt bij samples en die dan spicen met dirty gitaarwerk en live drums. In eigen ervaring is dat meestal een echt feestje. Ze deden anno 2000 mee met Humo's Rock Rally waar ze best ver geraakte, ookal was hun sound te ver gevorderd voor hun tijd. Deze geniale muziekbreinen live aan het werk zien is dus een bucket-list-check!



Volgende week weer wat meer bands onder de loep, voor zo ver onze eerste teaser ;-)



30 & 31 augustus 2024, Rillaar



bottom of page