top of page

Nieuws | Down The Hill 2022: klein en gezellig!


Sinds 2018 is er een pareltje van een festival te beleven in Rillaar, Aarschot. Down The Hill begon als een vriendenproject en groeide uit tot een intieme muzikale ervaring want een beperkt aantal van 500 tickets zijn beschikbaar. ‘We keep it small and cozy’. Staat allemaal te lezen op de website, een klein overzicht van wat je kan verwachten.Stoner rock/metal, psychedelische rock en experimentele sounds. Down The Hill is het compacte rockfestival van de Belgische zomer. De organisatie vindt het belangrijk een goeie mix te voorzien van zowel internationale namen als lokale bands. UK, Amerika, Zweden, Frankrijk, … komt even langs met bands zoals Elephant Tree, El Perro, Sleepwulf en Djin.

In de beschrijving van voorgaande bands vind je quotes zoals ‘het Londons antwoord op Tin Pan Alley’, ‘fuzzy rifs and twisted beats’, ‘conjures the echoes of bands such as Black Sabbath and Jethro Tull’ en iets met spicy psychedelic funk rock met Latin invloeden.

Klinkt qua internationale line-up veelbelovend. Maar dan hebben we het nog niet over die van eigen land gehad! Waar er vooral veel data staat en hoe ze getoured hebben dus die bands — Wolvennest, Belomorkanal, Atomic Vulture,… — gaan we dan maar live ontdekken denk ik dan.

En tussen u en mij geschreven en nie zo zeer gezwegen, het gaat één grote ontdekkingstrip zijn want veel van deze bands zijn mij eigenlijk best onbekend.

Hup muziekavonturier, met de trein naar Aarschot binnenkort!


26 & 27 augustus 2022, Oudenbos 189-197 (Aarschot)bottom of page