top of page

Nieuws | Derde reeks namen voor Leffingeleuren 20237 nieuwe namen en na de eerdere aankondigingen komen ze daarmee aan 30. In deze reeks hebben ze zowel artiesten uit eigen land als artiesten uit weinig voor de hand liggende landen.


Uit eigen land hebben ze de comeback van het jaar met THE HICKEY UNDERWORLD, die met hun nieuwe single ‘Living On Big Foot’ bewijzen nog steeds messcherpe, steengoeie songs te kunnen schrijven. Ook JOHANNES IS ZIJN NAAM deed dit met o.a. ‘Johnny Will Be King’, waarmee hij aantoonde dat er nog leven is na The Van Jets. Twee afgevaardigden uit de garage-scene krijgen ze met FRANKIE TRAANDRUPPEL en KOOKABURRA.

CHOUK BWA & THE ÅNGSTRÖMERS is een Haïtiaans-Belgische samenwerking die traditie en futurisme weten te verbinden, of Haïtiaanse voodoocultuur en pure polyritmische muziek met elektronica en reverb.

TAQBIR uit Marokko is een bij uitstek politieke band die gewaagde thema’s als religieuze vrijheid, sexisme, homofobie, en racisme in hun thuisland niet uit de weg gaan.

De USA is wel een voor de hand liggende herkomst voor veel van hun artiesten, en met de nodige trots kondigen ze vandaag LAEL NEALE aan. Ze brengt haar tweede plaat op Sub Pop mee alsook haar omnichord en de gitarist waarmee ze de plaat maakte.


vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 september 2023, Leffinge (Middelkerke, BE)


Comments


bottom of page