top of page

Nieuws | Complete line-up Submit Fest bekend met o.a. Hippotraktor, Half Me en Changing Tides!



Submit Fest komt weer met een bijzondere editie in 2024. Het festival zal een van de laatste shows zijn dat plaatsvindt in Baroeg, Rotterdam. De venue gaat namelijk tegen de vlakte, maar niet getreurd, hier komt een gloednieuwe venue voor in de plaats! Om als festival in stijl afscheid te nemen komt de crew weer met energieke en vernieuwende acts, met een line-up die bestaat uit HIPPOTRAKTOR (BE), Half Me (DE), Confessions of A Traitor(UK), Forlorn (UK), Changing Tides (NL), 3 EYED KIDS (NL) en Sugar Spine (NL/AU). Submit Fest 2024 vindt plaats op zaterdag 13 april 2024 in Baroeg, Rotterdam.


Tickets voor Submit Fest 2024 kosten € 21,- (incl.) in de voorverkoop via de website van Baroeg. Aan de deur (mits beschikbaar) zijn de tickets € 22,50 (incl).


HIPPOTRAKTOR brengt vanuit het Belgische Mechelen progressive/post metal met zich mee gekenmerkt door filosofische diepte en sonische grootsheid. Het debuutalbum Meridian is een onderzoek naar naturisme en combineert opzwepende hooks, technische riffs en epische breakdowns die doen denken aan bands bands als Gojira en Meshuggah. Half Me, afkomstig uit Hamburg, Duitsland, wisselt breakdowns af met brute riffs en genadeloze, maar elegante vocalen, terwijl ze 90's nu-metal hoogtepunten en audiosamples in hun muziek verwerken. Met hun toewijding aan het creëren van een fris geluid en hun vastberaden werkethiek brachten zij in 2023 hun debuutalbum Soma uit en onlangs de gloednieuwe single Quitter talk.


De in Londen gevestigde metalcore band Confessions of A Traitor gaat voor rauwe emotie en passie vanuit hun donkerste ervaringen en brengen, zoals ze het zelf noemen ‘aggressive music to build positive people’. In 2022 brachten ze het door Andrew Wade (Wage War en Ghost Inside) geproduceerde album Punishing myself before God does uit en nu wordt er aan een nieuw album gewerkt met Lance Prenc (Polaris en Alpha Wolf).



Onder de categorie ‘Midsommar metal’ brengt Forlorn uit de UK een mix van horror en paganisme naar Submit Fest. Het eerste album Sæl uit 2023 wordt omschreven als cinematisch en ‘haunting’ en ze werden uitgeroepen tot een band om in de gaten te houden. Changing Tides is Inmiddels geen onbekende meer in de Nederlandse scene en bij het Submit Fest publiek (Submit Fest 2022) en timmert hard aan de weg. Met invloeden uit metalcore, deathcore en door een combinatie te maken van stevige gitaarriffs, diepe breakdowns en krachtige vocals weten ze het publiek altijd luidkeels mee te laten zingen en in beweging te brengen.



Hardcore-metal-hiphop-trio 3 EYED KIDS verrast met een unieke sound en energieke liveshow. Beïnvloed en geïnspireerd door artiesten als $uicideboy$, City Morgue en Fever 333. De band werkt aan nieuwe muziek, waarvan je op Submit Fest al wat zal kunnen horen! Opener Sugar Spine brengt vurige screams, gigantische breakdowns en furieuze riffs, ofterwel volgens de band zelf metallic hardcore. Ze brachten in 2023 hun nieuwste album Emerald uit.

 

Submit Fest

Submit Fest is het indoor festival met de beste ‘up and coming’ en ‘breaking through’ metal acts van regionale, nationale en internationale bodem. Na vijf succesvolle edities keert Submit Fest in 2024 weer terug. Voor muziekontdekkers en liefhebbers van progressive metal, metalcore, modern metal, djent, nu-metal en alternative metal.


zaterdag 13 april 2024, Baroeg (Rotterdam, NL)


bottom of page