top of page

Nieuws | BIMFEST XX: Front 242 en Test Dept headlinen de 20ste editie!- Persbericht -


Dit jaar viert BODYBEATS de 20ste editie van haar wereldwijd bekende en gerenommeerde sympathieke alternatieve underground muziek festival; BIMFEST, of voluit Belgian Independent Music Festival. Ook dit jaar denken we te kunnen zeggen dat we er opnieuw in geslaagd zijn een aantrekkelijke en gevarieerde line-up samen te stellen.


En zoals de BIMFEST traditie het wil, ook deze keer met een keur aan nationale en internationale gevestigde namen zoals Alvar (SE), Amnistia (D), Fïx8:Sëd8 (D), The Juggernauts (B), Soft Riot (UK) en Severe Illusion (SE), aangevuld met nieuwere, misschien minder bekende, maar zeker niet te missen, vallende sterren zoals Nuclear Sludge (SE), Sierra (FR), Potochkine (FR) en Tilly Electronics (D). Naast de spetterende elektronische muziek die ze maken, hebben deze laatste drie bands nog iets gemeen, een sterke betoverende frontvrouw!


Eén van die andere beruchte BIMFEST tradities is het reactiveren van langdurig inactieve bands en artiesten voor een exclusieve live show op BIMFEST... En kijk, dit jaar zijn we erin geslaagd om het legendarische en Belgische electro-industriële duo SONAR (B) uit hun winterslaap te wekken, een winterslaap die maar liefst 8 jaar heeft geduurd!


De absolute kers op deze 20ste BIMFEST taart editie is natuurlijk het optreden van FRONT 242, DE Belgische trots en grondleggers van het EBM (Electronic Body Music) genre! Dit legendarische combo was ook aanwezig op 10 jaar BIMFEST viering dus moesten ze wel terugkomen! Onlangs hadden deze heren hun eigen 40 jarig jubileumfeest in de, 2 dagen op rij uitverkochte, Ancienne Belgique. Maar natuurlijk ook de terugkeer van electro-industrial legendes TEST DEPT (UK)!


Dus mis het niet en bestel die tickets nu!


(bron: Bodybeats)


Info & Tickets

vrijdag 2 en zaterdag 3 december 2022 ,De Casino (Sint-Niklaas, BE)bottom of page