top of page

Nieuws | Alcatraz Festival 2022: must see, pt.7


Zondag wordt de HELL! Dat heeft niets met Helldorado te maken - ik shoot er slechts twee keer, in tegenstelling tot zeven shows in La Morgue - wel met het feit dat mijn lijf en leden niet bestand zijn tegen drie dagen op een festival rondhossen om zoveel mogelijk bands te shooten. Ook met het aangekondigde weer natuurlijk, want een dergelijke hitte helpt niet. Maar niet geklaagd, er valt héél wat leuks te rapen en dat eigenlijk op alle podia. En véél water ook, met dank aan de organisatoren. Vanaf maandag vind je bovengetekende in het ... jawel, knekelhuisje.Darqo | 12u25-13u05, La Morgue

Ik heb er al drie bands op zitten ondertussen, maar begrijp dat niet iedereen zo hard kan doorbijten. Blijf dus gerust een ietsje langer liggen en zorg dat je klaar bent voor een portie sludge/doom/noise uit de Polderrecords stal. De West-Vlamingen hebben een nieuw album op stapel staan en overtuigden reeds met hun eerste single.

 

My Dilligence | 16u50-17u35, La Morgue Slepende, psychedelische doom komt het best tot haar recht in één of andere underground club. Het equivalent daarvan op een festival is … La Morgue natuurlijk, een unicum in het (Belgisch) festivallandschap. Sluit je ogen en laat je oren hun werk doen. Wedden dat je al snel helemaal in trance bent?

 

Pro-Pain | 20u50-21u45, Helldorado De pioniers van de NYHC scene kregen enkele jaren terug in Brussel wat lappen tegen de tanden (allez, frontman Gary Meskil toch). Dat heeft echter niets gedaan aan hun liefde voor ons landje. Wees er echter zeker van dat ze zondag gaan uitdelen i.p.v. incasseren. Toegegeven, ik ben wat bevooroordeeld, er zit nl. ene Jonas Sanders achter de drumkit en dat voor een tweede keer op drie die dag (Angel Crew, Pro-Pain en Killthelogo). Eyes on the man behind his kit!

 

Cobra The Impaler | 21u45-22u35, La Morgue Van rechttoe rechtaan thrash naar grootse progressieve post metal. Ook CTI bestaat nog maar net, heeft echter ondertussen zoveel podiumervaring opgebouwd dat ze met een ongelooflijke, zij het erg spontane, routine performen. Het topzeil gaat er gegarandeerd af, de beslissende voorzet is gegeven, de volgende band hoeft die er maar in te trappen.

 

Killthelogo | 23u35-00u35, La Morgue Opzwepende rapcore met een sociaal geëngageerde boodschap, het kan ook vandaag nog en is absoluut ook relevant. Getuige de grootmeester in het genre die dit najaar op onze planken staan. Ik zou de bal al héél erg mis moeten slaan als dit concert de kleine tent niet helemaal plat legt. Wie komt meehelpen het kot af te breken?


 Comments


bottom of page