top of page

Nieuws | Alcatraz Festival 2022: must see, pt. 3


Tot mijn schande moet ik toegeven dat vorig jaar pas mijn allereerste keer Alcatraz was. Nochtans ga ik al bijna heel mijn leven naar kleine en grote festivals in binnen- en buitenland. Maar kijk, dit jaar ga ik er terug bij zijn. Vooral omdat ze een aantrekkelijke mix aanbieden tussen international en Belgisch talent, maar ook tussen recente bands en "oude zakken". Mijn onderstaand lijstje is zo ook een mix tussen dit alles.Life of Agony | Zaterdag 13 augustus, 17:35 - 18:25, Prison

Als er één band zeker niet mag ontbreken op mijn lijstje is het de deze wel. Dit gaat waarschijnlijk één van de weinige optredens zijn waarvoor ik naar de Prison stage afzak. Waar er vroeger nog een schuchtere, introverte zanger op het podium stond, is Mina ondertussen echt opengebloeid en zoekt constant het contact met het publiek op. Hopelijk gaat River Runs Red vroeg in hun set zitten, want dat is de moment dat alles ontploft en stilzitten geen optie meer is.

 

Sick Of It All | zondag 14 augustus, 00:35 - 01:35, Helldorado

Als je tegen het einde van de laatste dag er een beetje doorzit zal deze band er wel voor zorgen dat je volledig opgeladen het festival kunt afsluiten. Sick Of It All zijn al sedert eind jaren 80 één van de leading names van de New York Hardcore scene. Hun optredens zijn na bijna 40 jaar nog altijd even vol van energie als in hun beginperiode.

 

Monolord | Vrijdag 12 augustus, 1600 - 16:50, Helldorado

Waar deze drie Zweedse heren begonnen zijn met een sound die duidelijk afgekeken was van Electric Wizard, zijn ze album na album geëvolueerd naar een meer melodieus geheel. Hun nummers zijn nog altijd traag, lang, donker, repetitief, maar bevatten ondertussen zoveel meer. Bij hun vorige passage in België heb ik ze spijtig genoeg moeten missen, dus ik ben heel benieuwd om buiten hun klassiekers ook één of twee nieuwe nummers te kunnen horen.

 

Hemelbestormer | Zaterdag 13 augustus, 20:00 - 20:50, La Morgue

Hemelbestormer omschrijven blijft een moeilijk gegeven. Ze maken een mix van post metal, doom, black metal en ambient. Maar vooral, ze nemen je live mee op een onvergetelijke muzikale trip. Op een festival is dit schitterend om even het fysieke te laten rusten en gewoon puur te genieten.

 

Your Highness | Vrijdag 12 augustus, 13:50 -14:30, La Morgue

Your Highness is perfect om op dag één van Alcatraz wakker te worden. Hun vette stoner/sludge riffs gecombineerd met de ruwe schuurstem van zanger Ben zorgen voor een muzikale pletwals. Elk optreden dat ik van hun al hebben mogen meemaken had hetzelfde einde: het kot is afgebroken!!

 


Comments


bottom of page