top of page

Nieuws | 12 tips voor Jera On Air 2022


Het is eindelijk bijna tijd voor Jera On Air, één van de festivals waar ik persoonlijk toch wel het meeste zin in heb. Jera vindt van 23 t/m 25 juni plaats in Ysselsteyn en het festival heeft een dikke line-up vol met punk, hardcore en metalcore acts voor ons klaarstaan. Nu de timetable online staat is het tijd om alvast vooruit te blikken naar volgende week en de drie dagen van Jera. Met zo een grote line-up kunnen we natuurlijk niet alle acts uitlichten, dus hieronder 12 tips van bands die je volgens ons zeker niet mag missen!

Bob Vylan (UK, donderdag 23 juni) Britse underground at its finest. Bob Vylan brengt een bak herrie naar Jera en een rauwe mix van hardcore, punk, hiphop en grime. Het duo houdt zich vooral bezig met racisme en politiegeweld in het Verenigd Koninkrijk, waar de vuisten van in de lucht gaan. Met vettige gitaarriffs, ratsende snelle raps, pakkende refreinen is dit zeker een band om te checken!

Ska-P (ES, donderdag 23 juni) De Spaanse ska-punkband Ska-P zijn lang geen onbekende meer. De band gaat inmiddels al flink wat jaren mee en hebben een grote fanbase over de hele wereld. De Spanjaarden hebben een uitgesproken linkse, anarchistische mening en brengen de opruiende, maatschappijkritische Spaanse teksten op een heerlijke ska-punk ritme. Ik kan in ieder geval nu al niet wachten om tracks zoals El Vals Del Obrero, Cannabis, Jaque Al Rey, Intifada of El Gato Lopez mee te gillen.InVisions (UK, vrijdag 24 juni) InVisions heeft sinds hun formatie in 2016 flink indruk gemaakt, niet alleen met albums als Never Nothing en Between You & Me, maar ook met hun ijzersterke live shows, waaronder shows op o.a. Submit Fest. Met het nieuwe album Deadlock doet de band daar nog een schep bovenop. Op Deadlock staan keiharde tracks als Annihilation, D V P E en The 669 die door zowel pers als fans goed ontvangen zijn. De band staat voor agressieve en soms melodische metalcore, gevuld met brute breakdowns en catchy hooks. Live vertaalt zich dit in een goed portie headbangen en een flinke moshpit.Imminence (SWE, vrijdag 24 juni) Vorig jaar bracht Imminence met Heaven in Hiding één van de beste albums van het jaar uit. Na eerder dit jaar een uitverkochte show in De Helling in Utrecht te hebben gespeeld komt Imminence naar Jera om ook daar de nieuwe tracks te spelen. Het belooft in ieder geval een beukende set te worden met sterke metalcoretracks zoals Heaven In Hiding, Chasing Shadows,Ghost en Infectious.Crossfaith (JP, vrijdag 24 juni) Aan het Japanse Crossfaith kan je het gerust overlaten om een van de gekste en intense sets van Jera neer te zetten. Met de meer dan geniale mix van metalcore, electro en dubstep hebben ze al vele successen geboekt en weten ze elke zaal of veld in no time compleet af te breken. Stil staan is geen optie bij Crossfaith, dus wees voorbereid!While She Sleeps (UK, vrijdag 24 juni)

Een van de sterkste live bands van dit moment is zonder twijfel While She Sleeps. Met het meest recente album Sleeps Society op zak komt de band uit de UK weer terug om de tent volledig af te breken. Live brengt While She Sleeps een muur aan geluid met zich mee dat het publiek omver blaast.Beartooth (US, vrijdag 24 juni)

Met het vorig jaar uitgebrachte album Below op zak, staat Beartooth deze editie opnieuw op Jera. Van Beartooth kan je een harde setlist verwachten met een combinatie van oudere en nieuwere tracks zoals In Between, Disease, Skin of Fed Up. Clean vocals en screams, diepgaande teksten en een muur van geluid, een show die je zeker niet mag missen.Vein.fm (US, zaterdag 25 juni)

De band Vein.fm is een van de eerste bands die Jera on Air bekendmaakte voor de 2022 editie en is er één om in de gaten te houden. De muziek van de band wordt vergeleken met genres van metalcore en hardcore punk, met invloeden van screamo, drum ’n bass en soundtracks van films en games. Met het nieuwe album The World Is Going To Ruin You op zak is Vein.fm klaar om een harde show op Jera neer te zetten!


Our Hollow, Our Home (UK, zaterdag 25 juni) De Britse melodieuze metalcoreband is inmiddels geen onbekende meer binnen het genre. Onlangs verscheen er de nieuwe single Shatterdome, het eerste nieuwe geluid van de band sinds het album Burn In the Flood uit 2021. Dit wordt een heerlijke, harde set en als jij een liefhebber van het metalcore genre bent, mag je Our Hollow, Our Home zeker niet missen!For I Am King (NL, zaterdag 25 juni)

For I Am King is geen vreemde meer op Jera On Air of in de Nederlandse metalscene. De boodschap van de band? “Het is simpel: gewoon metal!” For I Am King windt er geen doekjes om en gaat gewoon hard. Op standje 12 dus. Maak je klaar om die mosh- en circlepits te betreden!Another Now (NL, zaterdag 25 juni)

Na verschillende singles zoals Program bracht het uit Eindhoven afkomstige Another Now vorig jaar hun debuutalbum OMNI uit. Een ijzersterk debuut van internationaal niveau met brute tracks als Parallax,Trojan en Cascade. De band is één van de sterkste Nederlandse metalcore acts en ook live leveren ze een krachtige show af. Verwacht een keiharde set vol dikke en technische riffs, meedogenloze en melodische vocals, brute breakdowns en een metalcore sound met een progressief randje die je tijdens elk nummer weet te verrassen.Frank Carter & The Rattlesnakes (zaterdag 25 juni) Als Frank Carter & The Rattlesnakes zegt dan denk je aan kneiterharde, intense livesets. Frank Carter & The Rattlesnakes maakt hardcore punk zoals hardcore punk bedoeld is: onontkoombaar en in your face. Vorig jaar kwam het vierde album Sticky uit en op Jera is het tijd om de nieuwe tracks dan eindelijk live te gaan horen!


Uiteraard staat er nog veel meer tofs op Jera On Air zoals The Offspring, The Hives, Rise Against, Bullet For My Valentine, Blood Youth, Life of Agony, Suicidal Tendencies, Tusky, Beachdog, Comeback Kid, Knocked Loose, Turnstile, Anti-Flag, Being As An Ocean, Oceans Ate Alaska, Good Riddance, Mayleaf en nog veel en veel meer. Het volledige programma check je op www.jeraonair.nl.
Comments


bottom of page