top of page

News | Muziekodroom & Pukkelpop join forces.Persbericht


Hasselts muziekcentrum Muziekodroom en de organisatie achter o.a. Pukkelpop gaan in de nabije toekomst samenwerken. De gesprekken liepen al enige tijd, maar de corona-uitbraak en de vraag van de Vlaamse Overheid om o.a. actief op zoek te gaan naar nieuwe samenwerkingsverbanden, versnelden de uitvoering ervan.


Burgemeester Steven Vandeput juicht de plannen toe. “We zijn blij dat er ingezet wordt op een verdere professionalisering van Muziekodroom. De Muziekodroom heeft in het verleden Hasselt op de kaart gezet in de muziekwereld en moet dat in de toekomst opnieuw doen.”


Muziekodroom spreekt van een logische stap in haar verder professionaliseringsproces. Na een geslaagde herpositionering, enkele nodige verbouwingen en de installatie van een nieuw management is het tijd voor fase twee: verbreden en verjongen.


Dries Vanderheyden, zakelijk directeur Muziekodroom stelt: “Het standpunt van de Vlaamse overheid is duidelijk: streef naar nieuwe samenwerkingen en draag bij aan de verdere professionalisering van de sector. We hebben nood aan verjonging en verbreding als we het aanspreekpunt in Limburg willen blijven wanneer het gaat over pop- & rockmuziek.”


Voor de Pukkelpoporganisatie ligt dit partnership volledig in het verlengde van de ambitie om Humanistische Jongeren, de jongeren- en vrijwilligersafdeling van het festival, verder uit te bouwen en om ook doorheen het jaar events en workshops te organiseren.


Ook Chokri Mahassine, festivalorganisator en voorzitter Humanistische Jongeren is enthousiast. “In een wereld waar ook de cultuursector momenteel zware klappen krijgt, kan je maar beter klaar zijn voor een nieuwe toekomst. Dit betekent voor ons zoveel mogelijk versterken en verankeren. Met Humanistische Jongeren, de drijvende motor achter de organisatie van o.a. Pukkelpop, willen we investeren in de verdere uitbouw van Muziekodroom, zowel letterlijk als figuurlijk. Samen met stad Hasselt en de steun van de Vlaamse Overheid kunnen we er opnieuw een succesverhaal van maken.”


Hasselt blijft de uitvalsbasis voor de toekomstige activiteiten, het socio-culturele aspect primeert. Beide organisaties behouden hun eigen werking en onafhankelijkheid. Er zal structureel worden samengewerkt aan de inhoudelijke invulling.


“De Muziekodroom staat bekend als een sterk muziekmerk, dat nu vervoegd wordt door het sterkste muziekmerk van Limburg,” zegt schepen van cultuur, Joost Venken. “Een kruisbestuiving van deze 2 organisaties zorgt voor een extra inspanning op talentontwikkeling, waar wij als stad ook zeer hard op inzetten. Dit zet Hasselt extra op de kaart als pop- en rockstad.”


Ook de schepen van evenementen en jeugd Habib El Ouakili is opgetogen over de samenwerking van deze twee culturele zwaargewichten: “Ik kijk uit naar de initiatieven die hieruit zullen voortvloeien. Een ding is zeker, de Hasselaar gaat muzikaal verwend worden.”

--

Muziekodroom is een muziekcentrum dat al ruim 20 jaar een vooraanstaande rol speelt in het Vlaamse muzieklandschap. Met een oppervlakte van meer dan 3500m² bestrijkt Muziekodroom vele verschillende facetten van pop-en rockmuziek. Naast muzieklessen, workshops en concerten wordt ook volop ingezet op de verdere ontwikkeling en professionele ondersteuning van (jonge) artiesten zoals Whispering Sons, Tim Vanhamel en The Sore Losers.


Humanistische Jongeren, kortweg HJ, werd in 1981 door enkele gelijkgezinde vrijzinnige zielen - waaronder Chokri Mahassine - opgericht. Ze hadden een eigen clubhuis, De Pukkel, en in 1985 organiseerden ze voor de eerste keer Pukkelpop. Vele jaren en generaties later krijgen jongeren nog steeds de kans om dankzij HJ eigen evenementen te organiseren en mee te werken aan de organisatie van festivals als Garnizoen en Pukkelpop.
#nieuws #news #muziekodroom #pukkelpop #johnvandemergel

bottom of page