top of page

News | Les Nuits 2020, BotaniqueEen langverwachte terugkeer naar de concertzaal

Persbericht Na de verplichte stillegging van onze concertkalender op 13 maart, worden de werken aan ons gebouw overstemd door één ding: een oorverdovende stilte, rond, voor en op het podium. Tijdens de zes moeilijke voorbije maanden groeide, zowel bij ons als bij het publiek en de artiesten, al snel het besef dat we onze cultuurbeleving moesten beschermen en heractiveren. En dat er op de muziekindustrie gerekend werd, om bijvoorbeeld residenties te organiseren zodat artiesten intussen door konden blijven werken.


Het najaar biedt nu, eindelijk, perspectief. We gaan dan ook alle onze krachten bundelen om alsnog zoveel mogelijk shows van Les Nuits Botanique door te laten gaan. Met heel veel plezier kunnen we vandaag een twintigtal concerten en een veertigtal acts (her)bevestigen. Zij spelen in de Orangerie of in de prachtige tuin naast onze zalen.


Naast veel Belgische bands, mogen we ook een paar buitenlandse artiesten verwelkomen tijdens Les Nuits 2020: Manu Delago Ensemble, Singer-songwriter Yael Naïm, gitarist én componist Fennesz, zangeressen Mayra Andrade en Marina Satti. 

We hopen zo tegemoet te komen aan de wensen van ons megalomaan-muziekliefhebbend publiek, ondanks de korte en ongetwijfeld intense voorbereidingstijd.


Onze uiterste zorg zal uiteraard besteed worden aan het publieksonthaal, dat zal verlopen volgens de verplichte maatregelen. We werken daarvoor samen met de verschillende beleidsniveaus, gemeentelijk en regionaal, die Botanique net als onze dynamische partners ondersteunen.bottom of page