top of page

News | Eerste naam bekend voor Submit Fest 2021


Na een aantal keer te hebben moeten uitstellen vanwege de pandemie, kan het Rotterdamse indoor festival Submit Fest nu eindelijk kijken naar november voor de 2021 editie! Verwacht een volledige nieuwe line-up met daarin ijzersterke progressieve metal/metalcore/alternative metal bands, waar de komende tijd de namen van bekend gemaakt zullen worden. De datum, zaterdag 27 november 2021, was al eerder bekend gemaakt en de eerste naam voor Submit Fest 2021 in Baroeg in Rotterdam is nu ook naar buiten gebracht: het Duitse Tenside! Meer namen volgen snel.

Tenside

Modern metal/metalcore band Tenside is inmiddels al een tijdje geen onbekende meer. In 2020 werd het zevende studio album Glamour & Gloom uitgebracht. Met daarop hardhitters als As Above So Below en Along With The Gods wisten ze hun eigen sound te versterken en werd het een sterk album dat door zowel pers als luisteraars goed ontvangen werd.


Van clubshows tot grote festivals; Tenside heeft door de jaren heen op festivals gestaan als Summer Breeze en Wacken Open air, deelden het podium met bands als DevilDriver, Skindred, Trivium, Bad Wolves en stonden o.a. met Killswitch Engage eerder al in Nederland. Hun vorige tour moest helaas vanwege corona uitgesteld worden, maar nu het weer kan komt Tenside naar Rotterdam om Submit Fest met een knaller af te sluiten!


Tickets voor Submit Fest 2021 zijn al verkrijgbaar voor 19 euro (incl.) in de voorverkoop via de website van Baroeg. Aan de deur zijn de tickets 20 euro (incl).Submit Fest Submit Fest is het indoor festival met de beste ‘up and coming’ en ‘breaking through’ metal acts van regionale, nationale en internationale bodem. Na drie succesvolle edities in 2017, 2018 en 2019 keert Submit Fest in 2021 weer terug met een editie die zich richt op progressive metal, metalcore en alternative metal. Dit festival wordt georganiseerd door Rotterdamse dames die een samenwerking met poppodium Baroeg zijn aangegaan.

Submit – Supporting the scene together


Datum: Zaterdag 27 november 2021 Locatie: Baroeg, Rotterdam Tickets Infobottom of page