top of page

News | Cactusfestival: ticketverkoop gestart.- Persbericht - Eind november maakte Cactusfestival, dat doorgaat op 8, 9 en 10 juli 2022 in het Minnewaterpark in Brugge, de eerste namen bekend. Met Robert Plant & Alison Krauss, Ben Harper & The Innocent Criminals en Richard Hawley kon de organisatie alvast drie rockiconen van formaat strikken. Wie deze bands graag aan het werk ziet in het Brugse Minnewaterpark, kan vanaf vandaag tickets bestellen. Het plannen van de zomer kan nu echt beginnen!


De 39e editie van het Brugse Cactusfestival werd twee jaar op rij uitgesteld door corona. Komende zomer is het familiefestival in het hartje van Brugge echter helemaal terug. Vanaf vandaag zijn zowel dagtickets, combitickets (vr/za & za/zo) als weekendtickets (vr/za/zo) te koop, alsook kids-tickets voor de kroost. Het festival is gratis voor kinderen tot en met 12 jaar. Ook campingtickets zijn vanaf nu beschikbaar.


Drie rockiconen

Cactusfestival pakte met de eerste namen meteen groots uit. Robert Plant is natuurlijk de legendarische frontman van Led Zeppelin. Hij sluit Cactusfestival af op vrijdag 8 juli, samen met country en bluegrass vocaliste en violiste Alison Krauss. Het duo bracht in 2007 de plaat ‘Raising Sand’ uit, goed voor multi-platinum succes en zes Grammy Awards. Zopas breiden Robert Plant & Alison Krauss een vervolg aan die samenwerking, met tweede album ‘Raise The Roof’, dat overal lovend onthaald werd.

De Amerikaanse Ben Harper en zijn Innocent Criminals zakken af naar Brugge op zaterdag 9 juli. De singer-songwriter en multi-instrumentalist met de eeuwige hoed is samen met Jack Johnson en Donovan Frankenreiter, één van de patroonheiligen van de surferscene. Bovendien heeft hij een speciale band met ons land, want hij beleefde hier z’n eerste liveshow buiten z’n thuisland. Een blij weerzien dus.

Richard Hawley is dan weer een icoon van de Britse muziekscene. Duidelijk een man met een attitude, die dankzij z’n karaktervolle croon wel eens vergeleken wordt met Roy Orbison en Frank Sinatra. Na een carrière bij britpopinstituut Pulp nu ook gelauwerd als soloartiest. Van melancholische ballads tot psychedelische jams: Richard Hawley heeft het repertoire waarmee men een onvergetelijke festivalset opbouwt. Hij is te zien op Cactusfestival op zondag 10 juli.


De organisatie kondigt binnenkort meer namen aan.


... of via de verkooppunten Fnac en In & Uit Brugge.
bottom of page