top of page

News | Cactusfestival: eerste namen.- Persbericht - Twee jaar op rij moesten we het met een lightversie van onze gebruikelijke festivalzomer doen. 2022 wordt echter het jaar van de terugkeer. Zo ook voor Cactusfestival in Brugge. De organisatie maakte eerder bekend dat de 39e editie doorgaat op 8, 9 en 10 juli 2022 en nu zijn er, met Robert Plant & Alison Krauss, Ben Harper & The Innocent Criminals en Richard Hawley, ook de eerste – straffe – namen.


De legendarische Led Zeppelin-frontman Robert Plant sluit het festival, samen met country en bluegrass vocaliste en violiste Alison Krauss, af op vrijdag 8 juli. Het duo bracht in 2007 de plaat ‘Raising Sand’ uit, goed voor multi-platinum succes en zes Grammy Awards. Zopas breiden Robert Plant & Alison Krauss een vervolg aan die samenwerking, met tweede album ‘Raise The Roof’. Ze presenteren hun nieuwe plaat exclusief in het Brugse Minnewaterpark.


Ook de Amerikaanse Ben Harper en zijn Innocent Criminals komen naar Brugge voor een exclusief concert op zaterdag 9 juli. De singer-songwriter en multi-instrumentalist met de eeuwige hoed is samen met Jack Johnson en Donovan Frankenreiter, één van de patroonheiligen van de surferscene. Bovendien heeft hij een speciale band met ons land, want hij beleefde hier z’n eerste liveshow buiten z’n thuisland. Een blij weerzien dus.


Richard Hawley is dan weer een icoon van de Britse muziekscene. Duidelijk een man met een attitude, die dankzij z’n karaktervolle croon wel eens vergeleken wordt met Roy Orbison en Frank Sinatra. Na een carrière bij britpopinstituut Pulp nu ook gelauwerd als soloartiest. Van melancholische ballads tot psychedelische jams: Richard Hawley heeft het repertoire waarmee men een onvergetelijke festivalset opbouwt. Hij is te zien op zondag 10 juli met een exclusief concert in het Minnewaterpark in Brugge.Meer namen worden binnenkort bekend gemaakt.

De ticketverkoop start op vrijdag 17 december 2021 om 10u.
bottom of page