top of page

News | Cactus Muziekcentrum gaat buiten spelen.- Persbericht - Afgelopen dinsdag kwam er eindelijk wat perspectief voor de cultuursector. Eind deze zomer gaan de deuren van de festivals en concertzalen weer open. In afwachting organiseert Cactus Muziekcentrum alvast een concertreeks in openlucht voor een beperkt publiek onder de noemer 'Buiten Spelen'. Het is de eerste echte liveactiviteit van de organisatie sinds de tweede lockdown eind oktober.


Algemene opluchting na het overlegcomité van dinsdag 11 mei. Perspectief, eindelijk. Bij Cactus Muziekcentrum in Brugge bekijken ze nu welke scenario's voor de zomer mogelijk zijn. Daarover wordt later gecommuniceerd. In afwachting daarvan is er wel al de concertreeks 'Buiten Spelen' in juni. In openlucht, op de site van partnerorganisatie Het Entrepot en voor een beperkt publiek.


"Voor muzikanten, met name talent dat op doorbreken stond, was het afgelopen jaar een opeenvolging van gemiste kansen en tanden bijten. Hoe verzilver je een fantastische plaat, hoe ding je naar de hand van het publiek, hoe hou je jezelf relevant zonder die broodnodige liveshows?" klinkt het bij Cactus. "Met 'Buiten Spelen' kunnen we eindelijk een podium bieden aan de talentvolle nieuwe generatie Belgische artiesten die alle extra aandacht verdienen en die staan te trappelen om hun muziek aan het Brugse publiek te laten horen."


Op het programma staan onder andere VENTILATEUR en Ratmosphere, de twee Brugse laureaten van het kansenparcours Sound Track in 2019, en singer-songwriters Sam De Nef en Pauwel.


De ticketverkoop start op woensdag 19 mei 2021, 10u.

info

bottom of page