top of page

News | 10 nieuwe namen voor Alcatraz!Persbericht


Vier maanden is het inmiddels geleden dat we de eerste reeks met meer dan 80 bands voor de affiche van Alcatraz 2021 mochten bekendmaken. We beloofden toen dat we snel nieuwe namen zouden lossen, maar dat was duidelijk zonder ‘meneer corona’ gerekend. Waar we afgelopen zomer nog naïef dachten we volgend jaar zorgeloos en naar hartenlust weer op festivalweides zouden kunnen vertoeven, staan we nu weer met beide voetjes op de grond. Plooien moeten we op de een of andere manier allemaal voor dat vervelende beestje dat onze levens zo beheerst, maar dat wil niet zeggen dat we zullen barsten. We hadden veerkracht beloofd, toch? We rechten dan ook stilaan de ruggen nadat ons de afgelopen dagen en weken meer en meer positieve berichten bereikten over de beschikbaarheid van diverse, naar verluidt (zeer) goed werkende vaccins.

Toegegeven, we zijn er nog lang niet, maar aan de horizon verschijnen toch stilaan de eerste hoopvolle tekenen van een terugkeer naar normalere omstandigheden. Uiteraard schikken wij ons naar de beslissingen van de overheid, maar laten we zeggen dat de voorbereidingen voor Alcatraz 2021 weer helemaal op kruissnelheid zitten. Achter de schermen, maar ook ervoor.


Dat doen we door vandaag 10 bands aan jullie bekend te maken, waaronder één headliner: EPICA! De band brengt met ‘Omega’ eind februari een nieuw album uit en zoals het er nu naar uitziet, komen ze die plaat ook voor het eerst live aan het Alcatraz-publiek voorstellen in augustus. Met VIO-LENCE, EXODUS en ARTILERY geven we tevens een extra boost aan de reeds indrukwekkende reeks thrashbands die we eerder al hadden aangekondigd. Oude rotten RAVEN en LOUDNESS brachten allebei in 1981 hun debuutplaat uit en die 40ste verjaardag komen ze op Alcatraz vieren. Ook een band die traditionele metal hoog in haar vaandel draagt, is het Canadese UNLEASH THE ARCHERS, onder leiding van de opvallende verschijning van frontvrouw Brittney Slayes. Wat met death metal? Hebben we ook! BAEST komt uit Denemarken, is jong en beloftevol. Als je referenties zoekt, schuiven wij Bloodbath, Dismember en Bolt Thrower naar voren. Niet te missen dus! Voor FLEDDY MELCULY was het een pechjaar, neen een kutjaar! Je nieuwe plaat uitbrengen net wanneer Covid-19 neerstrijkt en als gevolg daarvan meer dan twee dozijn concerten moeten verplaatsen, je wilt het als band niet meemaken. Fleddy en co bleven echter niet bij de pakken zitten, brachten de ene succesvolle single na de andere uit en verlegden inmiddels alle uitgestelde shows naar 2021. Ook Alcatraz staat tussen die indrukwekkende concertlijst en we zweren het: Kortrijk en omstreken zal het geweten hebben. Last but not least serveren we jullie ook wat IJslandse schoonheid in de gedaante van SÓLSTAFIR. Hun aparte postrock / metal is absoluut zeldzaam en we zijn enorm verheugd om deze unieke band te verwelkomen op Alcatraz 2021.
Comments


bottom of page