top of page

RAWreport | Venues In RAW: Patronaat

Het zijn harde tijden voor héél de music scene en alles/iedereen eraan verbonden. Bitter weinig kunnen we eraan doen. Blijven publiceren dus: over nieuwe songs/videos en albums, over de prachtige zalen waar we steeds (of toch meestal) welkom zijn en...daar denken we dagelijks over na. Suggesties? Laat maar horen.


26.10.2018: Anti-Flag, Patronaat, Haarlem

Patronaat in Haarlem behoort natuurlijk al jaren tot de top podia van Nederland. De venue heeft altijd een sterke programmering; voor zowel populairdere als onontdekte nieuwe namen kun je er terecht. Er zijn er dan ook sterren van wereldformaat te zien geweest, zoals Patti Smith, Steve Aoki, Within Temptation, Snoop Dogg en nog veel meer.

Als ik denk aan Patronaat, dan denk ik aan toffe shows en festivals waar ik bij aanwezig ben geweest. Festivals als Complexity Fest, die altijd een hele sterke line-up weten neer te zetten en ook een hele open sfeer weten te creëren en Anti-Fest. Een van mijn eerste shows in Patronaat is volgens mij een show van Ill Niño geweest, flink wat jaartjes terug. Daarna volgden er nog veel meer, waaronder shows van Seether, Anti-Flag, Leprous, Agent Fresco, Monuments, Fever 333, Vola, Northlane en nog veel meer.


Momenteel worden er in Patronaat elk jaar ongeveer 500 activiteiten georganiseerd, die gemiddeld jaarlijks 130.000 bezoekers trekken. Niet heel raar als je naar het programma kijkt, maar vooral ook de gezellige sfeer in Patronaat meerekent. Want dat is toch wel één van de belangrijkste kenmerken van de venue.


Voor mij is Patronaat één van de zalen in Nederland waar ik het meest kom. Ook één waar ik het liefst kom, juist vanwege de sfeer en de gezelligheid. Zowel in de grote zaal als de kleine zaal heb je eigenlijk altijd goed zicht, ok in de derde zaal (het cafe) wat minder, maar goed, die is dan wel erg intiem en heeft zo zijn eigen charme.


En nu op naar hopelijk snel weer shows en een terugkeer naar Patronaat! Mocht je Patronaat in deze moeilijke tijd willen steunen dan kan dat. Er zijn vele manieren om Stichting Patronaat te steunen. Zo is er bijvoorbeeld de Patronaat Vrienden Club en de Young Patronaat Business Club, waarbij je voor een eenmalige bijdrage per jaar een vriend van Patronaat wordt. Klik op deze link om hier meer informatie over te vinden.

Of via een eenmalig of maandelijkse donatie! Check daarvoor deze link. Tip: Check de meest recente BIR concert verslagen van shows in Patronaat, zoals die van Deafheaven en The Maine!Praktische info

  • locatie: Zijlsingel 2, 2013 DN Haarlem

  • capaciteit: Grote zaal 950 personen, Kleine zaal 350 personen, Derde zaal 120 personen.

  • agenda

  • nieuws


Foto's

24.06.2014: Seether - Patronaat, Haarlem
1.11.2017: Agent Fresco - Patronaat, Haarlem
24.02.2018: Cabal - Patronaat, Haarlem
30.01.2020: Anti-Flag, Patronaat, Haarlem
15.02.2020: Thank You Scientist - Patronaat, Haarlem

15.02.2020: Cold Night For Alligators - Patronaat, Haarlem
Comments


bottom of page