top of page

News | Gigspot.be, live en interactieve e-concerten


"De artiest wil verbinding voelen met z’n live publiek en dat publiek wil net hetzelfde gevoel met elkaar en met de artiest."

We doen graag alles binnen onze (beperkte) mogelijkheden om de muzieksector te steunen, maar we kunnen niet ontkennen dat een livestream geen waardig alternatief is voor the real thing. Dan kopen we nog liever een liveshow op dvd (koopt iemand eigenlijk nog live dvd's?): die zijn gewoonlijk rijkelijk voorzien van allerlei extra's, naast vanzelfsprekend een sublieme beeld- en geluidskwaliteit én je kijkt (ook vanuit je luie zetel) eender wanneer je wil en zoveel je wil. Er is echter een reden dat de verkoop ervan zo goed als onbestaande is geworden de afgelopen jaren: fans van live muziek willen er gewoon zelf bij zijn. Waarom zouden we dus een livestream bekijken, behalve dan als support voor de sector?


Misschien dat dit nieuwe initiatief ons, maar vooral jullie, kan overtuigen?

Persbericht


Ondernemers schieten de muziekindustrie te hulp met platform voor live en interactieve e-concerten.

De voorbije maanden kreeg de muzieksector harde klappen. Live shows behoren voorlopig tot het verleden. Het is moeilijk in te schatten wanneer die terugkomen en onder welke vorm. Daarom komt gigspot nu met een live en interactief platform voor e-concerten.

De voorbije maanden zijn er talloze initiatieven genomen om de muzieksector een hart onder de riem te steken. Livestreams zijn daarbij een vaak gebruikte tool die muzikanten toelaat om hun muziek tot bij de mensen thuis te brengen. Vaak zijn die streams niet eenduidig succesvol. ‘’Wij geloven dat het verschil gemaakt wordt door interactie en verbondenheid. De artiest wil verbinding voelen met z’n live publiek en dat publiek wil net hetzelfde gevoel met elkaar en met de artiest. Die verbinding en interactie is waar we met gigspot voluit op inzetten’’, stelt Jonas Vermeulen, medeoprichter van gigspot.

De naam gigspot is specifiek bedacht voor de muzieksector. Het is een samentrekking van 'gig' (concert) en 'spot' (locatie) en een knipoog naar de afwezigheid van een fysieke locatie. Mensen kunnen een e-concert bij gigspot immers volgen vanuit het comfort van hun eigen woning.

De gigspot ervaring werd getest met een intern publiek en een show van de Antwerpse band Alps. Het publiek was erg lovend na de eerste interne test, en ook de band spreekt van een verfrissende ervaring. “De eerste signalen zijn positief, we zijn tevreden dat het concept goed wordt ontvangen. We gaan in de komende maanden op zoek naar bevestiging van meer betalende deelnemers en proberen meer bands te overhalen om op gigspot een optreden te spelen.”, zegt Jonas Vermeulen. PORTLAND

Belgische indie-dreampop band Portland is de eerste headliner bij gigspot op zaterdag 26/12. Portland won in 2018 nog De Nieuwe Lichting en is sindsdien bezig aan een steile opmars, met shows op o.a. Rock Werchter en Pukkelpop in 2019. ‘’We zijn heel trots dat we Portland mogen aankondigen. Portland is een hele mooie naam in de Belgische muziekwereld, en we zijn tevreden dat de band interesse heeft in het nieuwe concept dat we willen neerzetten. We kijken heel erg uit naar de show op zaterdag, en naar de reacties van zowel band als publiek.’’, aldus Jonas Vermeulen.

In het voorprogramma speelt Caspar Auwerkerken, een beloftevolle 21-jarige singer-songwriter met magische, breekbare songs in de sfeer van Bony King of Nowhere en Tamino.

Tickets

Bij gigspot bepaal je grotendeels zelf wat je betaalt, want, zo stelt Jonas Vermeulen ‘’we zijn gestart vanuit het idee dat we de muziekindustrie willen helpen. Daarbij komt een innovatief nieuw bedrijfsmodel dat het stukje ervaring biedt waar mensen volgens ons wel voor willen betalen. We bieden momenteel verschillende prijzen aan voor dezelfde ervaring. Zo kunnen wij testen welke prijs mensen bereid zijn te betalen voor een e-concert en kunnen we meteen inkomsten genereren die ons toelaten de bands een faire prijs te betalen.


Tickets kosten momenteel tussen de 7 en de 27 euro en zijn geldig voor één toestel. Je kan dus met je hele bubbel genieten van het e-concert voor die prijs.

Lange termijn Het is op dit moment nog een groot vraagteken wanneer we van live optredens zullen kunnen genieten. En in het begin zal dit zeker niet aan volle capaciteit zijn. “We geloven dat we in de komende maanden het verschil kunnen maken voor de muziekindustrie. Toch denken we dat mensen op langere termijn ook interesse zullen blijven houden in interactieve live shows. De voorwaarde daarvoor is dat we een ervaring en meerwaarde kunnen bieden tegenover live shows. We geloven in een project als deze en willen ons engageren om het ook verder uit te bouwen.”, besluit Jonas Vermeulen van gigspot.Bands, labels, managers en sponsors kunnen contact opnemen met: Jonas Vermeulen, 0479572459, jonas@gigspot.be


tickets en info


#nieuws #news #econcerten #livestream #intereactief #johnvandemergel #gigspot #portland

bottom of page