top of page

Concertverslag | Wet Leg - Trix

Wat een ruk jaren hebben de meeste artiesten gehad de afgelopen jaren. Voor een groot deel willen we dit allemaal weer snel vergeten. Dit geld niet voor Wet Leg, in de afgelopen 2,5 jaar is Wet Leg gekomen, hebben ze gezien en overwonnen! 4 november brachten ze een van hun eerste clubshows naar Trix.


Wet Leg

De Britse band om Rhian Teasdale en Hester Chambers komt tijdens een rustgevende track van the Lord of the Rings-soundtrack het podium op. De rustgevende klanken worden al snel ingeruild voor iets harders: De dames (en heren) van Wetleg! We staan immers niet in the Shire, maar gewoon in Trix!

Wet Leg heeft de afgelopen 1,5 jaar veel hoge ogen gegooid. Op Tiktok wordt je dood gegooid met hun hits als Chaise Longue en Wet Dream. De zaal wordt dan al snel getrakteerd op deze hit. Het publiek is voorzichtig enthousiast en klapt netjes mee, maar is vooral 'A bit too polite'. Dit is misschien te danken aan het jonge publiek. Front row vielen er op sommige punten gaten in de rij mensen. Hier stond wel degelijk iemand, maar ze kwamen vaak maar net boven de barrier uit. Waarschijnlijk is dit te danken aan Harry Styles. De ex-Directioner heeft Wet Dream gecoverd, en de band is deze zomer de suppor-act van Mr. Styles in Amsterdam en op Werchter.


Intussen kabbelt de show in Trix lekker door. De power-indie nummers worden afgewisseld met veel contact met het publiek. BeReals worden gemaakt, en verhalen over gore thee worden gedeeld. Opvallend is het nummer Obvious halverwege de set. Dit nog niet uitgebrachte nummer is een heerlijk rustige herfstplaat welke Trix weer even op adem laat komen. Op het eind van het intieme nummer wordt de rust alleen weer ingeruild en spelen ook de andere muzikanten weer mee om nummer met een climax te laten eindigen. Tijdens Ur Mum wordt de zaal dan nog getrakteerd op een heerlijk potje schreeuw-therapie, en dat zat gewoon in de prijs van het ticket inbegrepen! Van de hits moet de band het hebben. Trix wordt wakker en geniet vol overgave. Na ongeveer een uur is Wet Leg toegekomen aan hun laatste nummer. Chaise Longue natuurlijk! Trix doet nu echt wat ze gevraagd wordt en schreeuwt en springt lekker mee. Wet Leg bracht een lekkere opwarmer voor deze zomer, en staat zeker en vast op alle grote festivals deze zomer. Tot daar!


Coach Party

De eer van het voorprogramma was aan Coach Party. De keuze voor dit voorprogramma is een logische keuze, de sound komt erg overeen met de headliner Wet Leg. De band is erg enthousiast en ze fungeren als goeie opwarming. Hoewel de sound lekker catchy is voelt het allemaal erg veilig aan, zeker het begin van de set. Hoe Wet Leg net buiten de lijntjes gaat blijft Coach Party er netjes in. Het eind van de show komt net wat losser, en durft ook Coach Party al een eerste schreeuw sessie te starten. Maar er staat ons later op de avond veel meer energie te wachten...
Vrijdag 4 november, Trix | Foto's & tekst: Tim van Kleunen

Comentários


bottom of page