top of page

Fotoverslag | Ultima Ratio Fest

Na het verjaardagsfeestje van Darken the Moon was er niet veel tijd om uit te rusten. Afgelopen woensdag stond het Ultima Ratio Fest op het programma. Voor een weekdag begon Harakiri For The Sky op een veel te vroeg uur (18:00) al aan hun set. Elke keer dat ik ze zie, vind ik dit heel goed voor een paar nummers, maar heb dan het gevoel dat ik ze in herhaling vallen. Omnium Gatherum misstond in mijn gevoel met hun melodic death tussen al de andere meer duister getinte bands. Bij Primordial kwam de helft van hun setlist uit hun pas gereleased album 'How It Ends'. Dit deed geen afbreuk aan de set, en je zag heel de zaal genieten van hun optreden. Dan was het tijd voor de band waar ik het meest naar uitkeek: Paradise Lost. Hier waren duidelijk problemen met het geluid. In het begin van de set was Nick amper te horen, het guitaargeluid van Greg Mackintosh had soms heel rare klanken, 'One Second' heeft nog nooit zo stevig geklonken (geen idee of dat de bedoeling was of niet). Gelukkig hebben die euvels er niet voor gezorgd dat ik het een slecht optreden vond, integendeel, ik kijk nu nog meer uit om in december ze Icon integraal te horen brengen in Bradford.


Harakiri For The SkyOmnium Gatherum


Primordial


Paradise Lost


 

Vrijdag 29 september, CC Mechelen | Foto's: Wim Wilms

Comentarios


bottom of page