top of page

Fotoverslag | Twilight Force + guests - Effenaar


In de goed gevulde kleine zaal was voor aanvang al een prima sfeer. De elfenoortjes en plastic zwaarden passend bij de show van Twilight Force waren duidelijk aanwezig.


Twilight Force

Meteen was de sfeer uitbundig. Hun ‘vrolijke’ en lekker toegankelijk metal met verhalen over draken en tovenaars hielp daar prima bij. Goede melodieën, strak gitaarwerk en prima zang van Alessandro Conti (Allyon), ondersteund door Kristin Starkey, maakten het compleet. Een en ander werd door toetsenist Daniel Beckman (Blackwald) aan elkaar gepraat. Natuurlijk waren er nummers van hun net uitgebrachte album At the Heart of Wintervale. Niet direct muziek gerelateerde hoogtepunten waren de opblaasdraak die in het publiek werd gegooid en een bezoeker verleidde die als crowdsurfboard te gebruiken. En het keuzemoment: een uit het publiek gehaalde bezoeker wordt tot ‘ridder’ geslagen en mag de volgende song kiezen uit twee mogelijkheden. De keuze wordt mede sterk beïnvloed door de andere bezoekers.


Silver Bullet

Al eerste aan de beurt was er de Finse band Silver Bullet. Hun aanstekelijke power - / symfonische metal was een prima opwarmer. Als support slaagden ze er prima in het publiek erbij te betrekken. Gitarist Henri Asikainen gaf later bij de merch aan dat essentieel onderdeel is van hun show. Meer dan geslaagd.


Seven Spires

De tweede support was het Amerikaanse Seven Spires. Eindelijk zijn ze in staat hun in 2021 uitgebrachte album Gods of Debauchery live te presenteren op hun eerste Europese tour. De tijd en daarmee ook de ontwikkelingen hebben niet stil gestaan. Volgens drummer Chris Dovas kennen de nummers op detailniveau daarom live wel wat aanpassingen. Zangeres Adrienne Cowan maakte duidelijk dat Seven Spires een eigen invulling geeft en dat ze zeker niet willen voldoen aan de verwachting bij female metal. De blend van stijlen is een aardig aanvulling in the scene.


Alle bands waren na afloop aanwezig in de foyer (bij de merch). De goede sfeer in de zaal kreeg daar nog een prima vervolg.


 

zondag 22 januari 2023, Effenaar (Eindhoven, NL) | Foto's & tekst: Ton Dekkers

Comments


bottom of page