top of page

Fotoverslag | Trixie Whitley + Elias, MOODS!


Het rijk van de herwonnen vrijheid is stilaan in zicht! In de zomer van 2021 zetten we de eerste stapjes richting het gewone leven, met een coronaproof editie van MOODS!.

Een editie met een focus op onze rijke en gevarieerde Belgische muziekscene. Zowel aankomend talent met een veelbelovende toekomst voor zich, als gevestigde waarden krijgen een plaats op één van de podia op verschillende sfeervolle locaties in de Brugse binnenstad.


Trixie Whitley De Amerikaans-Belgische Trixie Whitley bewandelde, zowel in het leven als in haar muziek, nooit de traditionele paden. Eigen grenzen verleggen, experimenteren met genres en zichzelf heruitvinden zitten haar in het bloed. Getuige hiervan zijn haar drie succesalbums ‘Fourth Corner’ (2013), ‘Porta Bohemica’ (2016) en het meest recente ‘Lacuna’ (2019), waarop een verfrissende combo van elektronica, r&b en indierock te horen is. Singles ‘Breathe You In My Dreams’, ‘Soft Spoken Words’ en ‘Closer’ werden intussen echte Belpop klassiekers.

Tijdens MOODS! krijgen we een greep uit haar impressionante repertoire met een soloconcert waarbij ze ons meeneemt naar de essentie van haar songs. Ongetwijfeld een beklijvende ervaring! (Bron: Cactus Muziekcentrum)Elias Drummer en songwriter Elias Devoldere stond de afgelopen tien jaar op podia in heel Europa als lid van verschillende prominente bands als Nordmann, Sumi, Hypochristmutreefuzz, John Ghosten Hast. Daarnaast schrijft hij soundtracks voor dans en theater, werk dat mee aan de basis ligt van het soloproject dat zijn naam draagt.

Elias maakt intuïtieve, persoonlijke en cinematische muziek. Hij is altijd op zoek naar beelden die hem raken, maar zet ze om in muziek in plaats van foto of video. Alle muziek en teksten van zijn solowerk schrijft Elias Devoldere zelf, en hij speelt ook bijna alle instrumenten in. Geen compromissen, maar puur en rauw, Elias Devoldere zelf.


vrijdag 13 augustus, MOODS!, Burg (Brugge) | Foto's: Franky Vanhove

bottom of page