top of page

Fotoverslag | The Slow Readers Club - Rotown


In tegenstelling tot in Engeland is de band in Nederland nog niet zo bekend. Toch bestaat The Slow Readers Club al sinds 2009 en heeft vijf albums op naam staan, waarvan drie live albums. De promotie van het vijfde album Knowledge Freedom Power vond plaats op 31 Maart 2023 in het Rotterdamse Rotown.

Mee op tour is October Drift. Hen aanmerken als support act, daarmee doen we de band te kort: het viertal staat zijn mannetje(s) ook prima als headliner met hun mix van nineties grunge en eighties New Wave. Noem het gerust 'Nirvana meets Joy Division'. De energie en podiumuitstraling is ongekend. Hier en daar wat gas terug nemend speelde de band full force, alsof het podium onder stroom stond.

De fanbase van TSRC is groot en bestaat vanavond uit veel Engelse supporters.

Diepe zang en dreunende gitaren vloeien samen, aangevuld met aanstekelijke pop-edge refreinen. Een vergelijking met Editors ligt op de loer. De meegereisde trouwe fanschare staat tegen het podium gedrukt en zingt de nummers uit volle borst mee. Ik waanme even in het stadion van Manchester United. Het publiek is enthousiast en beweegt en springt mee met de aanstekelijke beats van de dansbare rock. Synths, zwaar gitaarspel, krachtig drumwerk en diepgaande teksten kenmerken het optreden van The Slow Readers Club.


The Slow Readers Club


October Drift

 

Vrijdag 31 Maart 2023, Rotown (Rotterdam, NL) | Foto's & tekst: Johan Sonneveld

Comments


bottom of page