top of page

Fotoverslag | The Hu, 013 Tilburg

Op 22 november 2023 was het tijd voor The Hu in 013. Een band die al lang op mijn lijstje stond om eens live te zien.


Voor de eerste keer in een hele lange tijd was dit weer eens een show waarvan de muziek live zoveel beter klonk dan op het album. Waar de muziek op de streamingsdiensten en albums voor mijn gevoel zijn overgeproduceerd om te verkopen aan een breed publiek, had de band live veel meer diepgang. Vooral de zang van flutist Jaya klinkt in de zaal veel voller en lijkt meer diepgang te hebben. Eigenlijk kwam de hele stijl van keel-zang en muziek veel meer tot zijn recht live.


Aangezien er in het verleden al eens wat ophef is geweest rondom de commerciële insteek van de band, was dit gevoel dan ook niet echt vreemd. De muziek is gemaakt om te verkopen, aan een breder publiek dan een handje vol folkies. Echter de show was goed, strak, zat technisch goed in elkaar en het publiek heeft staan genieten. Het was mooi te zien dat Asiatische culturen, metal en folk fans samen een gezellig feestje bouwde met als eind resultaat enkelen letterlijk die uit hun schoenen geblazen waren.


Het voorprogramma werd verzorgd door het Engelse King Nun. Een rock band bestaande een leuke groep jonge muzikanten die vol overgave probeerde het publiek op te warmen. De muziek en band zit goed in elkaar, klinkt lekker, straalt een bak energie uit en zou op een Lowlands, bevrijdingspop of zelfs in de namiddag op Glastonbury niet misstaan. Echter of het de geschikte band was om to openen voor The Hu, waarschijnlijk niet.


The Hu


King Nun:


Dinsdag 22 November 2022, 013 (Tilburg) | Foto's: Mariëlle Groot Obbinkbottom of page