top of page

Fotoverslag | The Germans - Ancienne Belgique (Club)


Het voelt altijd een beetje als op café gaan met de maten, zo een club-concert in de AB. Geen parkeerstress want met de trein is het altijd een beetje reizen, en bijgevolg mag er ook gewoon een pintje gedronken worden zonder schrik te moeten hebben van al dat blauw op straat. Hoewel het drinken met maten met mate gebeurt, want er moet natuurlijk wel gefotografeerd worden. En dat was donderdagavond op zich al wel een stevige uitdaging…


The Germans @ Ancienne Belgique (Brussel, BE)


Ik ben intussen al wel wat gewoon als het op concertfotografie aankomt. In Het Depot worden we verwend met licht van de bovenste plank, maar in sommige jeugdhuizen, foyers of kleinere zaaltjes is het soms wat minder. Letterlijk: minder. Maar de jongens van support act Frankie en ook The Germans zelf houden blijkbaar wel enorm veel van tegenlicht en rookmachines, want het was, wel, laat het ons houden op: “sfeervol verlicht”. De dudes zullen niet gauw op straat herkend worden, want veel meer dan silhouetten viel er de hele avond niet te fotograferen. De paar momenten waar het front-licht wel aan ging waren zeldzaam en heb ik gelukkig niet gemist.

Maar dat kan de modale concertganger uiteraard gestolen worden. Integendeel: op een schaal van nul tot uitermate gezellig, scoorden zowel Frankie als The Germans een dikke negentien! Support act Frankie verraste mij het meest met hun garagerock, waarschijnlijk omdat ik vooraf weinig of niks van hun werk beluisterd had. Sorry daarvoor, dudes, maar wordt intussen ruimschoots goedgemaakt! Lees, luister en kijk vooral zelf even rond naar het werk van Frankie en laat weten of ik gelijk heb.

The Germans kwamen hun net uitgebrachte album “Spirituality” voorstellen, het tweede van een drieluik waar ook hun vorige “Sexuality” deel van uit maakt. De spiritualiteit lag er dan ook vingerdik bovenop in de AB en dat smaakte absoluut naar meer. Voor wie eens een avondje wil wegzinken in een lange, spacey trip om de dagelijkse sleur te vergeten is dit alvast de perfecte soundtrack. Doof de lichten en introspecteer er vooral op los, The Germans zetten je zeker op de goeie weg!


C U Soon,

Roeland


The Germans


Frankie




 

donderdag 8 februari 2024, Ancienne Belgique (Brussel, BE) | Foto's: & tekst: Roeland Van de Velde




bottom of page