top of page

Fotoverslag | The Devil's Trade + Alcest - Cactus Club

Begrijpe wie kan - van de aanwezigen dan toch - maar ik was er die avond voor de The Devil's Trade, moniker van de Hongaarse (dark folk/rock) singer-songwriter Dávid Makó. Op zijn laatste album Vidékek Vannak Idebenn laat de man een ferm versterkt geluid horen en hiermee pakte hij dan ook uit in de Cactus Club. Grootste troef en reden waarom ik deze band toch eens live wilde meepikken: die diepe en doorleefde stem die door merg en been kan snijden en de repetitieve structuur van de songs. Reden waarom ik het ook wel moeilijk heb met hun muziek: de bij momenten klagende manier van zingen met zware nadruk op enkele klanken alsook ... de repetitieve structuur van de songs waardoor je soms het gevoel krijgt dat je opnieuw naar datzelfde nummer aan het luisteren bent. Iets meer variatie zou zeker geen kwaad kunnen. Als voorprogramma krijg je echter maximaal vijfenveertig minuten en zo bleef de set net boeien. Alvast een zéér aangename eerste kennismaking wat mij betreft.

Alcest ken ik eigenlijk niet goed al heb ik de muziek al enkele keren beluisterd. Ik voel het niet en snap de fascinatie niet goed, but who cares! De club was uitverkocht omwille van Neige en zijn kompanen en het publiek genoot overduidelijk. Voor een tweede maal ook (na Evil Invaders) dat ik zoveel vrouwelijke fans op een concert binnen het hardere genre zag.


The Devil's Trade


Alcest


 

zaterdag 30 september 2023, Cactus Club (Brugge, BE) | Foto's: & tekst: John Van de Mergel
Comments


bottom of page