top of page

Fotoverslag | The Cold Stares + Shtevil, De Zwerver


The Cold Stares Het podium beklimmen nadat een zekere Shtevil zijn ding heeft gedaan, daarvoor moet je serieuze ballen hebben. Komen de twee van TCS nu toch wel héél toevallig uit de V.S. zeker en daar hebben ze gewoonlijk weinig last van enige bescheidenheid. Zolang de muziek raakt, maakt het mij verder niet uit welke persoonlijkheden de muzikanten hebben. It's the music that matters, right? Met hun tweetjes brengen Chris Tapp (zang/gitaar) en Brian Mullins (drums) uiterst potige bluesrock, verre van origineel, maar wel met veel power, alsof er een full band staat te spelen. Ik hou bovendien van die rauwe stem van Chris, een strot die mij nooit verveelt.

Shtevil Dit was mijn derde Shtevil en wat eerder al duidelijk was (solo in Trix enkele jaren terug en met dit trio op Frietrock deze zomer), werd nogmaals bevestigd: Steven Vergauwen kan verdikke straf entertainen! Gesteund door een retestrakke ritmesectie kan de sympathieke Mechelaar zich volledig focussen op het publiek (naast zijne zang en een ferm potje gitaar, zottigheden incl.) en speelt zich zo in de absolute top van 'opening acts' die een headliner er absoluut bij wil ... of net niet. The Cold Stares hadden het geluk deels uit een ander vaatje te tappen en ook sterke muzikanten te zijn of ze werden door Shtevil recht naar huis gespeeld. Waarom deze band dan (nog) geen volle zalen trekt en zelf als headliner de hort op gaat? Omdat Vlaanderen gewoonweg niet moet hebben van classic rock met een scheut soul en blues. Ik zal het blijven herhalen: als het niet rammelt en kletst aan alle kanten én klinkt alsof het in één of ander gammel kot is opgenomen, dan moeten de 'grote' media er gewoon niet van en blijft het grote publiek weg. Focus op Nederland, Duitsland, de Scandinavische landen en het V.K. zou ik zeggen. Laat die postzegel genaamd België maar aan de indieboys en -girls.



Tot slot nog een dikke merci aan de drie heren van Tres Hombres Toursupport om dergelijke bands/muzikanten toch naar deze postzegel te halen. Ook al zijn we (nog) met niet veel, we hebben alvast weer eens genoten. Check a.u.b. hun website voor meer lekkers.

 

zondag 31 oktober 2021, De Zwerver (Leffinge) | Foto's & tekst: John Van de Mergel

bottom of page