top of page

Fotoverslag | The 925 + Dino and the Chicks - 4AD


Ongepland terecht gekomen in mijn vaste concertstek, omdat ik plots de dag ervoor besefte dat er geen concert gepland stond dit weekend. Dan maar snel verandering in gebracht voor een verrassend avondje rock 'n roll. Een avondje waar ik tot tweemaal toe mijn mening moest herzien en de twee bands even de tijd geven om mij te overtuigen.


The 925

The 925 is een zeskoppige rockband uit Gent. Geen garagerock zoals je tegenwoordig veel hoort, maar terug naar de vettige rock uit de jaren 60 waar het allemaal mee begonnen is. Een vettige sound met zelfs een saxofoon erbij met momenten, twisten en shaken a volonté.

Aanvankelijk vond ik ze iets te Rockablilly (of ergerde ik mij aan het feit dat ik eens niet 1 van de weinige aanwezig fotografen was?), maar ze wisten wel goed hoe een feestje gebouwd moet worden. Snedige teksten en verschrikkelijke goed gitaarspel deden mij echter van gedachten veranderen, sterk optreden.Dino and the Chicks

Aangekondigd als Antwerpse superband die een 'feelbadparty' kwam geven wist ik niet meteen wat te verwachten. Vier rasechte muzikanten met een verleden om u tegen te zeggen. Post garage, post punk, post funk...post alles omschreven ze hun stijl op de site en ik denk dat dat laatste er niet ver van zit. Het is duidelijk dat dit viertal hun creatieve ideeën die ze nog hadden in deze band de vrije loop mochten laten. Persoonlijk vond ik het de eerste nummers nogal 'experimenteel' overkomen en dacht ik aanvankelijk dat het niet meteen mijn ding was. Voor de tweede keer deze avond echter liet ik een band de kans om mij te overtuigen en opnieuw heb ik mijn mening moeten herzien. Deze Dino's in zwarte maatpakken maakten er tof feestje van, op deze ritmische tonen kon niemand de benen stil houden.


 

zaterdag 15 april 2023, 4AD (Diksmuide, BE) | Foto's: & tekst: Pieter Bouckhout
bottom of page