top of page

Fotoverslag | TaxiWars, Moods!, CactusMuziekcentrumTaxiWars

Op 11/08/2022 gaf TaxiWars als slotavond van Moods een intiem concert op het binnenplein van het Gruuthuuse-museum te Brugge.

De unieke locatie, in beperkte kring, op deze zwoele zomeravond leende zich perfect voor dit quartet, dat borg staat voor de perfecte fusie tussen jazz en rock.

De instrumenten lagen klaar, geluid en lichten waren getest en de stoeltjes (ja, zittend optreden) zaten lichtjes oncomfortabel, maar bleken stabiel.

Precies op tijd sprong Barman (zang) het podium op met zijn glas whisky puur en zijn pakje sigaretten in de achterzak.

Antoine Pierre (drums) had voor de gelegenheid zijn rood Volta-petje op, terwijl Nicolas Thys (contrabas) er verrassend dandy en baardloos uitzag.

Wat deed Louis Theroux daar nu tussen hen? Bij nader inzien bleek het om Robin Verheyen (piano, sax, …) te gaan. Echt waar, 2 druppels water!

Alle ingrediënten waren dus aanwezig voor een klein stukje, Belgische muziekgeschiedenis. Voor mij dan toch…

De set was een geslaagde mix met nummers uit hun albums Taxiwars, Fever en Artificial Horizon.

Op Drop Shot, Fever, Death Ride Through Wet Snow, It Went Boom, Egyptian Nights, … bleek het verdomd moeilijk om stil op je stoel te blijven zitten.

Barman bespeelde perfect het publiek, maar liet ook meerdere malen het podium aan zijn 3 kompanen, die elk op de beurt hun fantastisch talent konden etaleren.

En dit, terwijl hij off-stage genietend een sigaretje rookte en van zijn whisky nipte. Zijn respect voor hun muzikaal vernuft droop ervan af, wat hem als rock-icoon siert.

Wie zogenaamd niet van jazz houdt, moet dus dringend eens Taxiwars beluisteren of nog beter, hen live gaan bekijken. Een aanrader van formaat!

.donderdag 11 augustus 2022, Moods! (Brugge)

Foto's : Franky Vanhove Tekst : Frédéric Zwartjes


תגובות


bottom of page