top of page

Fotoverslag | Stadskaravaan 2023 - Headbangen met Apollo's Fortress en dansen met Convoi Exceptional

In 2023 viert Vlaardingen 750 jaar stadsrechten. Om heel de stad dit feest mee te laten vieren, trekt de Stadskaravaan langs zes wijken in Vlaardingen met een reizend festival vol muziek, theater, kunst, dans, eten, drinken en veel meer.


Op zaterdag 26 augustus bezocht ik voor Brothers In RAW de Stadskaravaan op het Mendelssohnplein in Vlaardingen. Op het muzikale programma op de 'Talent Stage' (opgezet door De Kroepoekfabriek en de Stadsgehoorzaal) traden Apollo's Fortress, Maral & Daan en Convoi Exceptional op.

Apollo's Fortress wist het festival letterlijk en figuurlijk 'stevig' te openen. De heavymetal-/hardrockformatie is net opgericht, maar spelen kunnen ze naar mijn mening! Het veldje van de Stadskaravaan vult zich met headbangende bezoekers met onder andere Cannibal Corpse en Metallica shirts. Het duo Maral & Daan wist een rustig intermezzo te brengen, vol indie en raggaeton om vervolgens het publiek voor te bereiden op Convoi Exceptional. Convoi Exceptional sloot de stadskaravaan af, en hoe! De band wist met hun energieke, pompende beats een perfecte mix te maken tussen bluegrass, rock en indiemuziek. Het publiek, bestaande uit jong en oud, ging dan ook terecht los!


Apollo's Fortress


Maral & Daan


Convoi Exceptional


_______________________________________________________________________________ Zaterdag 26 augustus, Vlaardingen | Foto's: Viv Naastepad

bottom of page