top of page

Fotoverslag | Sound Track 2023 - De Zwerver

De term festival is natuurlijk niet goed gekozen, maar onder onze rubriek concerten valt dit 'podium- en kansenparcours voor nieuw talent' ook weer niet. Sorry, we gaan echt geen nieuwe rubriek 'muziekwedstrijden maken hoor, we coveren nu eenmaal niet voldoende binnen deze noch enig andere wedstrijd.

Héél mooi aan Sound Track is dat maar liefst 18 'winnaars' beginnen aan 'een jaar vol persoonlijke begeleiding, coaching en support van de brede muzieksector, residenties in de muziekclubs, opnametijd in professionele studio’s, nationale exposure tot buitenlandse showcases en shows. Elk van hen krijgt de kans om zich te ontwikkelen op hun eigen tempo.' (dixit de organisatie).


Ik koos voor de voorrondes in mijn achtertuin. Yep, omwille van de nabijheid, maar vooral omdat ik dan Bloed live aan het werk zou zien. Ik volg hen nl. van bij de start en voel de muziek ook goed. Wat wil zeggen dat ik niet onbevooroordeeld ben en dus ook niet ga oordelen. Het was een leuk en gevarieerd programma met bands die van mijn part stuk voor stuk een ronde verder mogen. Zolang Bloed er maar bij zit natuurlijk, want wat ik al online mocht horen werd live helemaal bevestigd: de Soetes (Tuur, Toon en Fieke) hebben me de volle twintig minuten die ze - net zoals de zes andere bands - kregen erg goed benut. Dit was nog maar hun tweede optreden, maar geroutineerd als de Soetes zijn (check zeker ook hun andere projecten), hebben ze niet veel nodig om ook hun eigen band (in beide betekenissen) om te zetten in een kwalitatieve performance.

Ik ga niet alles overlopen, wil wel nog even stilstaan bij de afsluiter Frau. Het was niet mijn bedoeling zo lang te blijven en de loting wat volgorde betreft was me héél gunstig gezind: ik kon eigenlijk al na twintig minuten naar huis. Ach, toch nog even een paar andere meepikken en zo stond ik plots oog in oog wat misschien wel de knaller van de avond was. Frau, dat is het project opgestart door drummer Melvin Slabbink (drums), Leonard Langbeen (gitaar) en nog drie muzikanten. De nieuwe samenstelling telt verder Babette Rogiers (synths), Daan Claes (bas) en - onthoud die naam goed - Rahmat Emonds (zang). Van een frontvrouw gesproken: Emonds heeft alles, maar dan ook écht àlles in huis om een héle grote te worden, welke richting ze ook mag uitgaan. Het was eerst de stem die mijn aandacht rok en die me na afsluit van hun set helemaal van mijn melk heeft gebracht. Wat een strot zeg! Daarnaast heeft de jongedame een podiumprésence om U tegen te zeggen. En energie, beste mensen, bakken vol energie. De avond opende sterk dankzij mijn favorieten Bloed en eindigde met een mega BANG dankzij een nieuwe ontdekking genaamd Frau. Benieuwd wat de experten/juryleden ervan vonden.


Bloed

Ciggy Sunday


Yuma


Ricky Bekstok


Infarkt


Hark


Frau


 

zaterdag 7 oktober 2023, De Zwerver (Leffinge, BE) | Foto's & tekst: John Van de Mergel

Comments


bottom of page