top of page

Fotoverslag | Sinner's Day Summer, dag 2


Vooreerst mijn excuses aan al wie is komen opdagen omdat ik eerder zei dat het gewoon, net als op dag 1, prachtige weer zou worden. Ja, het heeft wat gedruppeld, maar zo erg was het uiteindelijk ook weer niet: bescherming genoeg en de 'grasmat' is niet veranderd in een modderpoel, dus ... geen drama.

Terug naar de muziek nu, waar ik niets van ken en dus stillekes over zal zwijgen. Ik sprak wel even met organisator Erik De Ridder. (N.v.d.r.: niet de man op de foto hieronder)Tevreden over deze eerste zomereditie van Sinner's Day? "Laat het me zo stellen: ik ben uiterst tevreden over de sfeer die er heerst, het muzikale aanbod én de samenwerking met Stad Oostende, een partner die ons begrijpt en ons alle mogelijke steun verleent. Wat de opkomst betreft, die moet natuurlijk de komende jaren beter en daar gaan we voluit voor gaan." Hoe wil je dat aanpakken, waar zal de focus op liggen i.v.m. de 'moedereditie'? "In Oostende, tijdens de zomer, willen we geleidelijk aan steeds meer de kaart van vernieuwing en van de jeugd trekken. We mikken op een publiek dat een pak jonger is dan bij de wintereditie en gaan dan ook wat de programmering betreft voor bands die pas recent een naam voor zich hebben gemaakt alsook opkomend (jong) talent. Naast de lokale kaart die we ook willen blijven trekken."


Klopt, want jullie bieden alvast een platform aan lokaal talent, toch? "Absoluut! Dat is zo tijdens Sinner's Day Winter (van 29-31 oktober in Diest), waar we dan de oude(re) rotten een podium bieden, en dat zal ook zo zijn tijdens Sinner's Day Summer waar de focus, zoals eerder gezegd, op het jonge geweld zal liggen."


Ik vraag het toch maar even aan een collega en kenner. Hoi Nel (Mertens), klopt dat zo'n beetje wat Erik mij vertelt, t.t.z. jong talent, jeugd, ... want ik zie hier toch vooral een ouder publiek? "Ja hoor, maar zoals Erik zegt, het wordt een zachte overgang, geen bruuske koerswending. Gisteren speelden hier vooral Ultra Sunn en W.H. Lung de pannen van het dak en vandaag zijn dat Talk To Her en Disorientations (Belgen trouwens). Er zijn er nog, maar die vier zijn me echt wel bijgebleven. Jonge wolven met een mooie toekomst in het vooruitzicht. Mooi dat de organisatie verschillende accenten wil leggen." Lees hier haar verslag van dag 1.

(n.v.d.r.: onze fotograaf Ivo wilde dit allemaal nog even bevestigen en was het blijkbaar helemaal eens met Nel ... of hij durfde haar niet tegenspreken, dat laat ik in het midden.)


Kalte Nacht
Der Klinke

IST IST

Disorientations

Boytronic

Talk To Her

Diary Of Dreams

Nitzer Ebb

Public Image Ltd. (PIL)
VNV Nation
 

zaterdag 25 juni 2022, Sinner's Day Summer (Oostende) | Foto's: Ivo Moeys, Tekst: John Van de Mergel

Comments


bottom of page