top of page

Fotoverslag | Rumours & Chibi Ichigo

Een tweede 'Slag van de Molen' stuurt ons een richting uit die we eigenlijk niet, of toch zéér beperkt, aan bod laten komen. Zo nu en dan eens goed buiten de lijntjes kleuren moet kunnen zolang er toch enkele raakvlakken zijn en we het 'voelen'. Dat houdt bovendien het hoofd fris.


Rumours Shamanpop, trip-hop, electronica: wat hebben wij bij BIR daar nu mee, kan je je terecht afvragen. Wel, dan moet je maar eens naar de nieuwe EP How Many Roses luisteren. Hoe Jonas Boermans, Jan Berckmans en (een zekere) Stefanie Mannaerts hun elektro speelgoed inzetten en hun songs opbouwen gaat helemaal de richting van een 'klassieke' aanpak uit. Het klinkt ook allemaal lekker 'heavy' bij momenten en vooral donker. Gooi daar de soms dromerige soms schreeuwerige maar steeds heldere stem van Hannah Vandenbussche bovenop en je voelt gewoon dat dit écht is en uit het diepste van hun ziel komt.


Chibi Ichigo Een stap te ver (voor BIR) is eigenlijk rap/hiphip/r&b, daar hebben we gewoon erg weinig voeling mee. Neemt niet weg dat we ervoor open staan, vooral wanneer het om jong talent gaat dat ergens een donker kantje heeft. De van oorsprong Russische Sabina Nurijeva behoort tot een select clubje van woordkunstenaars die het genre op een erg dromerige en weemoedige manier brengen, ook recht uit het hart. Voor onze 'grote' collega's, alsook StuBru/Focus Knack/Red Bull Music zijn Ikraaan, Meyy en deze 'kleine aardbei' al lang geen onbekenden meer. Een nieuwe lichting is opgestaan.

vrijdag 14 augustus, Groenhagemolen (Leffinge)| Foto's & tekst: John Van de MergelCommentaires


bottom of page