top of page

Fotoverslag | Rosalie Cunningham + The Sheepdogs, Trix Club Antwerpen

Dit moet de lastigste bespreking zijn die ik al heb moeten maken. Waarom? Omdat ik de beide artiesten die vanavond op het podium van Trix Club stonden tot enkele dagen voorheen totaal niet kende. Gelukkig kende het management van The Sheepdogs onze website een beetje en aan twee vergelijkingen (The Band en The Allman Brothers) had deze jongen genoeg om zich te laten overtuigen. Muziek die ik als jonge snaak ontdekte in de platenkast van mijn vader en waar ik als niet meer zo jonge snaak nog steeds gek op ben.

En laat ik meteen tot een bekentenis overgaan ... The Sheepdogs (en ook wel Rosalie Cunningham) hebben er sinds vanavond een fan voor het leven. Zeven studioalbums hebben ze reeds op hun conto en ik ben ze allemaal aan het ontdekken. Te beginnen met het meest recente, Outta Sight, waarvan u hier de recensie van collega John terug kunt vinden. Een puik album dat ze op hun gemakje ineen knutselden tijdens de lange gedwongen lock down en waaruit heel wat nummers op de playlist stonden, ook al hadden de fans nog maar enkele dagen de tijd gehad om ze vanbuiten te leren.

Vergeef mij dus wanneer ik nog geen songtitels kan citeren of weet uit welk album die komen. Die hebt u een volgende keer van mij tegoed.

De gasten van The Sheepdogs stralen pure nostalgie uit. Zowel qua podiumoutfit als instrumenten. Waardoor hun geluid nog heel puur klinkt. We konden alle instrumenten goed van elkaar onderscheiden in de mix en een beter live gevoel dan hun unieke samenspel en geweldige harmony vocals bestaat er niet. Er werd een feestje gebouwd op het podium dat uitstraalde naar alle aanwezigen. Iedereen stond te smilen en te shaken. Er waren zelfs twee jonge dames die net als ik de muziek niet kenden (één van hen was op bezoek bij de andere en die wilde live muziek horen, dus hadden ze deze gig op goed geluk uitgekozen) maar zich heel de avond geweldig geamuseerd hebben. Zelfs bij Rosalie Cunningham, een Britse artieste die dezelfde retro uitstraling had als haar Canadese collega's maar qua sound meer tingly alternative/poppy klinkt. Ook haar muziek was een fijne ontdekking voor mij vanavond. Hetgeen nog maar eens aantoont dat wanneer je je oren openstelt en laat leiden door spontaniteit, je nog dagelijks nieuwe fijne muziek leert kennen. The Sheepdogs
Rosalie Cunninghamwoensdag 8 juni 2022, Trix (Antwerpen) | tekst + foto's: Jan Guisset

With many thanks to: Talita Jenman and Ryan Gullen

Shoutout to the sympathetic and lovely Corrie Balogh


Comments


bottom of page