top of page

Fotoverslag | Rival Sons - Ancienne Belgique


Jay Buchanan van Rivals Sons, 12 november 2023, Ancienne Belgique (Brussel, BE)
Jay Buchanan - Rival Sons @ Ancienne Belgique (Brussel, BE)

Meteen vooraf duidelijk stellen: verwacht jullie niet aan een onderbouwde noch full blown recensie van het optreden. Ik heb me deze keer gefocust op het shooten van beide bands, een gezellige kennismaking en babbel met collega fotografen en het vooral niet storen van de fans in een uitverkochte AB omdat ik zo nodig een goede plek bij de F.O.H. wilde bemachtigen. Ik hou het dus kort.

Het Californische L.A. Edwards - de initialen komen van bandleider Luke Andrew - mocht het publiek opwarmen en deed dat niet onaardig. Wanneer je wel net een nieuw album uit hebt (Out of the Heart of Darkness) maar toch niemand je kent, dan blijft het een ondankbare taak om de aanwezigen te overtuigen. Ik vrees dat, ondanks de leuke set en goed in het oor liggende songs, dit niet is gelukt. Het viel duidelijk op dat gewoonweg iedereen op Rival Sons zat te wachten. Toch goed gedaan, kerels.

Rival Sons deed dan weer wat van hen verwacht werd en kon de hoge verwachtingen moeiteloos inlossen. Alle bandleden waren goed op dreef, al zijn de spilfiguren bij een optreden natuurlijk Buchanan, Holiday en Miley. 'Jay, the bird that sings' was bovendien zéér goed bij stem. Of hoorde ik toch tijdens het akoestische Shooting Stars - met een moment voor de vele (jonge) slachtoffers die alweer eens de dupe zijn van zinloos geweld - een héél kleine slip up? Who cares, Buchanan heeft een wereldstrot en geeft zich altijd voor de volle 100%. Met naast zich een virtuoos als Holiday, lekker strak in het pak en geruggesteund door de power van Miley en een retestrak spelende Beste stond de charismatische frontman alweer eens te performen als geenéén. Dat we in tegenstelling tot eerdere shows één à twee songs moesten missen - die AB curfew hé - is waarschijnlijk niemand opgevallen. Geen Torture, Tied Up noch Memphis Sun dus, maar het ronduit schitterende Back In The Woods was er wel bij. Setlists zullen altijd onderhevig zijn aan debat en ik miste héél wat van mijn favs. Een blik op het publiek leerde me echter meteen dat het goed zat die avond. Héél goed zelfs.

Rival Sons


L.A. Edwards


Eerdere reviews m.b.t. Rival Sons: 2019, Trix

 

zondag 12 november 2023, Ancienne Belgique (Brussel, BE) | Foto's: & tekst: John Van de Mergel




bottom of page