top of page

Fotoverslag | Rectal Smegma + Necrotesque - WPC Nederland 3


WPC Nederland 3 staat in het teken van ‘MetalThraxx’, het onder de aandacht brengen van Bands in het metal en rock circuit.

De deathmetalband Caedere stond geprogrammeerd, helaas wegens omstandigheden kon het optreden op het laatste moment niet plaatsvinden. Gelukkig werd de band Necrotesque bereid gevonden dit gaat op te vullen.


Rectal Smegma

Nauwelijks bekomen van het eerste brutal geweld, een communicatiestoring met de dienstdoende geluidsman en een opgeblazen versterker, zorgt voor een twintigtal minuten vertraging.

Sta je afgelopen jaar op Hellfest en Wacken Open Air is het nu een thuiswedstrijd in Wateringen voor Rectal Smegma. Agressieve goregrind met groovy death metal is wat de mannen brengen. Op de vloer meten we 1.6 op de schaal van richter tijdens de set. De nummers klokken de drie minuten aan: lekkere kort en houden de vaart in het optreden houden is de boodschap. Een dynamische set trouwens waar in humor de boventoon voert. Aan de pret in de ogen van de band is af te lezen dat er wordt genoten. Het op het podium halen van twee jonge beginnende headbangers, om de grondbeginselen van het stagediven te ervaren, wordt met groot enthousiasme ontvangen. Het publiek steekt graag de Horns-up om deze knapen een onvergetelijke avond te bezorgen.


Necrotesque

Samen met het grindcoregezelschap Rectal Smegma verzorgen ze deze zware avond.

Of de vervanging beter is durf ik geen uitspraak over te doen, maar een vette WOW! voor Necrotesque. Een samenwerking die tot stand is gekomen in 2021. De bandleden hebben al een flinke staat van dienst in verscheidene Metal bands. Zij kwamen het nieuwe album, The Perpetuated Festering onder de aandacht brengen. Heerlijke old school death metal zonder concessies, geen gepiel of gepingel, gewoon recht door zee.

 

vrijdag 20 januari 2023, WPC Nederland 3 (Wateringen, NL) | Foto's & tekst: Johan Sonneveld

bottom of page