top of page

Fotoverslag | Raven Called Sin, Reformist en Tiger Knife in CAPSLOC

Op zaterdag 9 oktober was het in CAPSLOC in Capelle a/d Ijssel eindelijk weer eens tijd voor een stevig portie metalcore. Op het programma drie vette bands van eigen bodem; opener Tigerknife, Reformist en headliner Raven Called Sin. Het is zo fijn dat het allemaal EINDELIJK weer mag en het was dan ook vooral genieten vanavond van een sterk staaltje live muziek.


Het Rotterdamse Tigerknife mocht de avond openen in CAPSLOC en het publiek alvast warm draaien. Eerder dit jaar bracht de opkomende hardcore/groove metalband het debuut EP Hypoesthesia uit, vanavond konden we met de liveversies van de nieuwe tracks kennis maken. Tigerknife wist te overtuigen met een energieke set, waarmee ze het publiek al snel in beweging kregen. Zeker een band om in de gaten te blijven houden!

Up next de uit Eindhoven afkomstige progressieve metalcore band Reformist. Als we afgaan op de live set die de band vandaag in CAPSLOC neerzette, zou je absoluut niet zeggen dat Reformist pas eerder dit jaar hun debuutsingle The Warning uit heeft gebracht. De voor de zomer verschenen EP Reform, Rebuild gooide al hoge ogen en live weet de band deze kwaliteit ook vast te houden. Reformist knalt vanaf het begin van hun set een muur aan geluid de zaal in die je aandacht op eist en niet meer loslaat. Muzikaal zit dit sterk in elkaar, live worden de tracks ijzersterk neergezet en Reformist weet het publiek dan ook snel enthousiast te krijgen en te overtuigen.


Reformist staat binnenkort opnieuw in de omgeving Rotterdam Rijnmond, dit keer in Baroeg in Rotterdam, waar ze op 27 november te zien zullen zijn op Submit Fest.Afsluiter van de avond was de uit Zoetermeer afkomstige progressieve metalband Raven Called Sin. Met recentere tracks als DIVIDE//CONQUER en Debts liet de band al horen flink gegroeid te zijn. Ook live weet Raven Called Sin het waar te maken en een kwalitatief sterke show neer te zetten. Na een tijd niet spelen is het duidelijk dat Raven Called Sin het performen gemist heeft en zijn wij blij om van de band live te kunnen genieten. De band geeft in Capelle een energieke en brute show weg, waarbij het publiek bij elk nummer goed los gaat. Goede afsluiter van een avond waarin we van drie toffe bands uit Nederland konden genieten.

zaterdag 9 oktober 2021, CAPSLOC (Capelle aan den Ijssel | Foto's & tekst: Jessica Santiago Lopez

Comments


bottom of page