top of page

Fotoverslag | Ramkot, Mooneye, Absynthe Minded & More, Op En Tent (Leffingeleuren)

Noodgedwongen is het, dat we dit jaar opnieuw in een afgeslankte versie van Leffingeleuren kunnen genieten. Geen 3 dagen over en weer lopen tussen de Zwerver, De Kerk en de Kapel(tent). Naar het succes van vorig jaar heeft de organisatie er dit jaar opnieuw voor gekozen om alle optredens in een tent te laten doorgaan. Noem het Leffingeleuren Op en tent (2.0), gespreid over verschillende concertavonden.


Uma Chine

Beginnen deden we met de dromerige meiden van Uma Chine. Hun hoge engelenstemmen passen perfect bij dit soort muziek. Doet mij met momenten zelfs een klein beetje denken aan Fleetwood Mac qua stijl, of zijn ze daar te girly voor? Wat verder opvalt is dat er nog maar weinig volk afgezakt is naar Leffinge, waarschijnlijk zit het mooie weer daar voor iets tussen. Ondanks voor mij persoonlijk iets te poppy, een mooie opwarmer voor wat nog komen zal vandaag.


The Cool Greenhouse

Volgens de programmatoren zou dit één van de meest beloftevolle nieuwe bands uit de UK moeten zijn. Het publiek is niet meteen laaiend enthousiast, maar kan deze jongeheren wel smaken. Ze zijn hier duidelijk gekomen om plezier te maken en laten zich niet afschrikken door wat technische problemen met hun gitaren. Qua stijl van muziek doet het mij wat denken aan De Staat, maar dan in een soort postpunk versie. Er gebeurt echter een pak minder op het podium en veel liedjes klinken nogal hetzelfde. Ze begonnen goed, maar brachten weinig vernieuwing doorheen hun set. Kortom, niet slecht, maar vooral opnieuw een goede opwarmer voor de rest van de avond.


Ramkot

De Winnaars van "De nieuwe lichting 2021" waren een beetje de vreemde eend in de bijt deze avond. Wat een energie brachten deze mannen op het podium! Een sterke set die vooral wat weg had van Royal Blood, met een goede portie jeugdig enthousiasme! Doorheen hun optreden was er vooral een leuke vibe in de tent, dit genre werd duidelijk gesmaakt in Leffinge. Het feit dat ze op verschillende radiostations redelijk wat airplay gekregen hebben deze zomer zorgt ervoor dat veel nummers bekend in de oren klinken. Wanneer ze er echter nog een cover tussen gooien (Bangarang van Skrillex) gaat de tent bijna volledig uit zijn dak. Voor mij persoonlijk was deze band toch wel al een eerste hoogtepunt van de avond.


Mooneye

Een band die op deze site geen inleiding vereist, zo zijn er niet zoveel. De verwachtingen waren zeer hoog want vorige keer dat we ze aan het werk zagen was enkele jaren terug, tevens op Leffingeleuren, maar dan nog op Busker Street. Een resem hits later, brengen ze een set die heel wat nummers bevat van hun laatste album. Live klinkt alles net nog wat energieker of op plaat, wat wij zeker weten te appreciëren. Weinig bindteksten, gewoon de ene na de andere song de tent in vuren. Weinigen houden de beentjes stil bij deze band, al storen we ons vooral aan het feit dat mensen hun stemmen niet wat stil houden. Zeker in de rustige nummers kwam dit zeer storend over. Blijkbaar duidelijk even geleden dat iedereen elkaar gezien had, want gewoon genieten van de muziek zat er bij veel mensen niet meteen in. De band hoort dit hopelijk niet, of trekt er zich alleszins niets van aan, van energieke songs tot heel intieme nummers die a capella worden gebracht, is er iets wat deze band niet kan? Sterk optreden, een nieuw hoogtepunt van de avond.


Mauro Pawlowski

Het aantal muzikale projecten waar hij bij betrokken was in de Vlaamse muziekscene is niet bij te houden. Deze "Rock Royalty" weet dan ook snel de tent te vullen. De muziek die hij brengt is echter verre van rock, maar klinkt meer als melodieuze popmuziek. Te poppy voor mij en zeker jammer, want wat ongetwijfeld een goed optreden was, kon mij toch iets minder bekoren.


Absynthe Minded

Het aantal keren dat we deze band live zagen en fotografeerden kunnen we bijna niet meer op 1 hand tellen. Al zal het nu toch de eerste keer zijn dat ze versterking gekregen hebben van Isolde Lasoen op drums. Een mooie afsluiter van de avond, voor hen een afsluiter van een mooie zomer. Spijtig dat het dak er pas af ging bij de bekende songs (of bij die Cover van Iggy Pop tijdens de bisnummers). Bert en de zijnen speelden een goed optreden, al stoorden wij ons ook hier opnieuw aan het publiek, waar vooral geroezemoes uit kwam. Zeker bij die rustige nummers als Cherry Picking was dit wel jammer. De bisronde met hun grootste hits bracht echter een pak energie en sfeer in de tent, waar oprecht van genoten werd.


zaterdag 18 september, Op En Tent (Leffingeleuren, Leffinge) | Foto's en tekst: Pieter BouckhoutComments


bottom of page