top of page

Fotoverslag | Prognosis Festival, vrijdag

Op vrijdag 15 april was het dan eindelijk tijd voor Prognosis Festival in de Effenaar in Eindhoven. Na een aantal keer te hebben moeten verplaatsen vanwege corona en na een aantal line-up veranderingen, kon het festival op Goede vrijdag dan toch echt van start gaan. En wat hadden we er zin in! Voor mij persoonlijk was het weer het eerste echte festival in tijden, dus zeker één waar ik heel erg naar uitkeek.


Door omstandigheden miste ik helaas o.a. The Ocean en Enslaved, maar stond ik wel in de Kleine Zaal tegen de tijd dat Novena van start ging. Meteen viel op dat de zaal goed gevuld was met een publiek dat de band zeer enthousiast ontving. De bandleden van Novena zijn dan ook geen onbekende in de progressieve wereld, met leden uit Haken, Slice The Gaze, No Sin Evades His Gaze en Bleeding Oath. Niet alleen het publiek was enthousiast, maar ook de band stond zichtbaar te genieten op het podium en speelde een leuke set waar nog regelmatig tijdens Prognosis over nagepraat werd.


Novena

Hierna was het aan Katatonia in de Grote Zaal om de eerste festival dag af te sluiten. Dit deden ze met een sterke set en het was te merken dat de band weer blij was om op het podium te staan. De zaal stond al ruime tijd goed vol in afwachting van Katatonia en fans werden beloond met een "best of" set bestaande uit maar liefst 23 nummers. Een lange set dus, waarin tracks voorbij zoals Teargas, Serein, Ghost of the Sun, Old Heart Falls, Forsaker, Leaders, The Winter of our Passing, My Twin en een B-side track zoals Unfurl.

Een lange, intense set dus van Katatonia, maar een leuke afsluiter van de eerste dag van Prognosis Festival!


Katatonia

Vrijdag15 april 2022, Prognosis Festival, Effenaar (Eindhoven) | Foto's & tekst: Jessica Santiago Lopez

Comments


bottom of page