top of page

Fotoverslag | Portland, De Spot Middelburg

Na meerdere verschuivingen was het gisteren dan eindelijk zover. Het Vlaamse Portland stond in de Spot in Middelburg. Samen met de Nederlandse The Visual bliezen ze de intieme zaal van (door de huidige Corona maatregelen) 50 man omver, en sloten hier hun Nederlandse tour langs verschillende Poppodia af.


Portland

Wie Portland kent van de radio is dromerige en poppy nummers als Pouring Rain en Killer Mind gewend. Live draait de band 180 graden.

Het samenzang wat de band typeert is nog aanwezig, maar wordt versterkt door een 3 koppige liveband welke achter Sarah en Jente extra body en energie in de muziek pompt.


Dit is de kleinste zaal waar Portland deze tour stond grapte Jente, 2 weken geleden stonden ze nog op een uitverkocht Crammerock, net over de grens aan de Vlaamse kant.

Hoewel er hier dan minder mensen aanwezig zijn, en iedereen moest blijven zitten, heeft de band er zichtbaar veel plezier in. Ze weten iedereen voor zich te winnen. De nummers zijn sterk, er wordt afgewisseld tussen intieme rustige nummers zoals Pearls en energieke nummers welke de show laten eindigen in een climax, waarbij blijven zitten bijna onmogelijk was!The Visual

De eer om de avond te openen was aan The Visual. Dit twee-koppige duo uit Nederland maakt dromerige, donkere popsongs welke het best te vergelijken zijn met Wolf Alice, Eefje de Visser en Thomas Azier.


Vrijdag 18 september, De Spot Middelburg | Foto's & tekst: Tim van Kleunen

bottom of page